Antonsen melder fra til DM - forbund overvejer konsekvenser

Tirsdag har Danmarks bedste damesingle, Mia Blichfeldt, også meldt fra til DM.

Ingen Viktor Axelsen. Ingen Anders Antonsen. Ingen Rasmus Gemke.

Fans må kigge langt efter Danmarks tre højest rangerede herresinglespillere, når DM begynder i Esbjerg tirsdag.

Mens Axelsen tidligere har meldt afbud, har Antonsen og Gemke mandag også valgt at trække sig. Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

- OL-kvartfinalenederlaget har naturligvis været en enorm skuffelse. Jeg har lagt mere fokus og arbejde i både min OL-optakt og selve OL end nogensinde før. Jeg har givet alt, og lige nu har jeg brug for at samle mig igen. Jeg er ikke et sted mentalt, hvor jeg skal spille turnering. Desværre. Jeg forstår frustrationen hos både arrangører og publikum, men lige nu må jeg fokusere på at samle sult og lyst til at knokle på igen, siger Antonsen, som vandt DM i 2017, 2018 og 2019.

For Rasmus Gemke drejer afbuddet sig om, at han har været ramt af covid-19.

Badminton Danmark slår fast, at man anerkender, at Antonsen og Axelsen har behov for at komme ovenpå efter OL-strabadserne. Alligevel kan direktør Bo Jensen ikke skjule sin skuffelse.

- Det skaber også en række udfordringer for Badminton Danmark og vores samarbejdspartnere, når spillerne ikke overholder deres kontraktlige forpligtelser i forhold til deres deltagelse i for eksempel DM, hvor et afbud skal suppleres med en lægefaglig vurdering.

- I den her situation er det spillernes egen vurdering, og det gør det svært for både dem og os at forholde sig til.

- Derfor tager vi nu en dialog med Spillerforeningen, så vi i fællesskab kan drøfte, hvilke konsekvenser det skal have, og hvordan vi i fremtiden forhåbentlig kan undgå at stå i lignende situationer, siger Bo Jensen.

Blichfeldt melder fra

Danmarks bedste damesingle, Mia Blichfeldt, kommer heller ikke til DM.

På dagen for turneringsstart meddeler Badminton Danmark, at Blichfeldt har problemer med sin højre fod og derfor er blevet anbefalet ikke at spille badminton i den kommende periode.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg ikke kommer på banen i Esbjerg. Men jeg bliver nødt til at lytte til mig selv og min krop efter den periode, som jeg har været igennem op til OL, siger Blichfeldt til forbundets hjemmeside.

Nu er Julie Dawall Jakobsen førsteseedet efterfulgt af Line Christophersen og Line Kjærsfeldt i rækken.

Afbud i herredouble

Afbuddene i herresinglekategorien betyder, at der er lavet nye seedninger. Nu er Hans-Kristian Vittinghus førsteseedet i kategorien, mens Victor Svendsen bliver andenseedet. Rasmus Messerschmidt og Ditlev Jæger er seedet til en semifinale.

Også i herredouble er der kommet afbud dagen før DM. Mads Kolding og Frederik Søgaard har meldt fra, da førstnævnte døjer med en muskelskade, der også fik parret til at trække sig fra Denmark Masters i sidste uge.

TV 2 SPORT sender semifinalerne og finalerne ved DM torsdag og fredag.