Badminton

Skandale ved DM - spillere ville trække sig, mens dommer forlod kampen i tårer

Alexandra Bøje og Mette Poulsen var dybt frustrerede over, at der blev dømt mange servefejl mod dem i DM-finalen.

Årets DM-finale i damedouble var gennemsyret af dårlig stemning og intet flow i spillet.

Badmintonkampen var bare få minutter gammel, da frustrationerne hos Alexandra Bøje og Mette Poulsen fik frit løb. Der var blevet dømt servefejl mod Bøje, og også Poulsens første serv i kampen havde servedommeren vurderet til at være for høj.

Ved stillingen 4-4 truede landsholdsspillerne fra Solrød Strand og Skovshoved med at trække sig fra kampen på grund af dommerkendelserne mod dem. For fjerde gang ud af fire mulige havde Bøje og Poulsen ifølge servedommeren overskredet den tilladte servehøjde på 1,15 meter.

- De har fået fire point. Jeg gider ikke mere. Så må vi jo trække os, hvis det er. Helt seriøst, vil I have badmintonspil, eller vil I ikke have noget spil? Vil I have noget spil, kan I ikke dømme os hver gang, var nogle af ordene fra Alexandra Bøje.

Se situationen i videoen øverst.

Efter at have luftet deres utilfredshed over for både stige- og servedommeren i godt et minut gjorde Alexandra Bøje og Mette Poulsen sig klar til at fortsætte finalen mod Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, men den skandaløse forestilling var langtfra slut.

Resten af 1. sæt blev der dømt flere servefejl mod Bøje og Poulsen, deres frustrationer mod begge dommere fortsatte, og ved stillingen 13-8 til Fruergaard/Thygesen ville Alexandra Bøje og Mette Poulsen så have skiftet servedommeren ud.

Det skete ikke. I hvert fald ikke lige dér. Uden overhovedet at tænke på taktik tabte Bøje og Poulsen første sæt med cifrene 14-21.

Knust servedommer bad selv om at blive skiftet ud

Men lige før første bold i 2. sæt fandt så en yderst sjælden udskiftning sted.

Den kvindelige servedommer bad selv om at blive erstattet af en anden servedommer efter at have måttet lægge øre til skarp kritik fra Alexandra Bøje og Mette Poulsen gennem 1. sæt, og med tårer i øjnene skyndte hun sig ud i baglokalerne.

Udskiftningen af servedommeren ændrede dog intet.

Flere af Bøje og Poulsens server var stadig for høje, og da de kom bagud 9-13 på endnu en servefejl, var lysten til at smide ketsjerne i taskerne og smutte så stor, at de gik op til nettet for at ville sige tak for kampen.

Men det ville deres træner, Jakob Poulsen, ikke høre tale om.

- Nej, piger. Niks, råbte han til dem fra sin stol bag banen.

- I er kun tabere, hvis I trækker jer nu. Så må vi bare spille færdigt, uanset hvordan det går. Det gør vi simpelt hen ikke.

Ordene frembragte klapsalver fra tilskuerne i Blue Water Dokken i Esbjerg og også fra TV 2 SPORTs faste badmintonkommentatorer Dennis Bostrup og Jim Laugesen.

Jeg har endda fået nogle hadbeskeder. Så kender man Danmark igen

Alexandra Bøje, badmintonspiller

Dermed blev årets DM-finale i damedouble spillet til ende med Odense OBK-parret Maiken Fruergaard/Sara Thygesen som vindere. Fruergaard og Thygesen vandt 2. sæt med cifrene 21-18.

Føler sig uretfærdigt behandlet

- Følelserne taler for sig selv. Jeg synes, det er hårdt, sagde Alexandra Bøje til TV 2 SPORT et kvarter efter finalens sidste bold, og efter at hun og makker Mette Poulsen havde sundet sig en lille smule oven på finaleoplevelsen.

- Det er noget af det mest ubehagelige, vi nogensinde har stået i. Vi er mennesker, og vi reagerer inde på banen, fordi vi vil det så gerne. Vi føler os mega uretfærdigt behandlet. Det er frustrationer, der bare kommer ud, fulgte Poulsen op.

Hvorfor tager I ikke bare den serv ned?

- Jeg føler også, at jeg prøver at sænke min. Jeg siger også til 'Alex' ret hurtigt, at jeg kun kommer til at serve langt nu, fordi det er den (serv), jeg så må gå med, fordi den har jeg lettere ved at tage ned. Den bliver også dømt. Vi føler os magtesløse derinde, lød det fra Mette Poulsen.

Alexandra Bøje og Mette Poulsen satte efter DM-finalen i damedouble ord på, hvordan de oplevede hele situationen. Video: TV 2 Sport

Opførte I jer ordentligt inde på banen?

- Sport er sport. Folk skal forstå, at når man står derinde... Vi lever af det her. Det er dét, vi gør til daglig. Det er vores ét og alt, og så reagerer man voldsomt, sagde Alexandra Bøje, der mellem finalen og interviewet med TV 2 SPORT havde nået at tjekke sin telefon.

- Jeg har endda fået nogle hadbeskeder. Så kender man Danmark igen. Sidder bag skærmen og skal selvfølgelig svine os til. Men sådan er det. Det må man tage med, når man står der.

Solrød Strand-træner Jakob Poulsen mener, at de mange dommerkendelser ødelagde rytmen i kampen.

- Er serven for høj, skal den selvfølgelig dømmes. Men jeg synes også, at vi har et ansvar for at præsentere sporten på en ordentlig måde. Jeg synes virkelig, at kampen bliver fuldstændig ødelagt.

- Jeg har ondt af pigerne, men jeg har også ondt af Sara og Maiken, fordi man kan se, at de ikke kan glæde sig helt på samme måde, som hvis de helt fortjent havde vundet det danske mesterskab og vist, at de var de bedste.

Kede af, at servedommeren fik en dårlig oplevelse

Han og også Alexandra Bøje og Mette Poulsen er imidlertid kede af, at det kom så vidt, at servedommeren til sidst selv ønskede at blive skiftet ud.

- Det gør mig selvfølgelig ondt. Der er også ting i vores opførsel, der kunne gøres bedre. Men jeg synes også, at vi så det lidt i går (torsdag). Der var det så bare Kim Astrup og Anders Skaarup, der blev dømt hele tiden. Jeg forstår godt, at man sender et signal, men jeg forstå ikke, at man så kategorisk hele tiden vil dømme det, for at det næsten skal ødelægge kampen, sagde Jakob Poulsen og fortsatte:

- Hvis vi har ødelagt noget og knust hende, så er vi selvfølgelig også kede af det, det vil jeg også godt undskylde for, men jeg synes også, at vi får frarøvet en mulighed for at spille en kamp, hvor der er lidt mere rytme og nerve. Det kommer der aldrig i den her kamp.

- Vi er alle sammen bare mennesker, og vi kan også godt forstå, hvordan hun har det. Det er slet ikke dét. Men modsat må hun også sætte sig ind i, at hvis vi server for højt hver eneste gang, så er der ikke nogen grund til, at vi står herinde. Fordi så vil vi alle dage tabe. Så vil vi aldrig kunne få bolden i gang, sagde Alexandre Bøje.

- Det er ikke, fordi vi ikke kan sætte os i hendes sted, vi er alle sammen bare mennesker, og der er mange følelser i spil. Vi er slet ikke nogle iskolde mennesker, overhovedet.

Gør det indtryk, når servedommeren går grædende ud?

- Jeg tror ikke engang, at vi lægger så meget mærke til hende. Vi får bare at vide, at vi får skiftet servedommeren. Det er svært at være konstruktiv lige nu. Det er stadig meget tæt på, sagde Mette Poulsen og fortsatte:

- Det er bare en kæmpe frustration, at vi i de seneste to dage har kunnet serve, som vi plejer, og når vi så i dag skal kæmpe for en titel, får vi bare ikke vist noget som helst. Hun har selvfølgelig haft en sindssyg dårlig oplevelse. Vi har haft en rigtig dårlig oplevelse. Det har virkelig været presset.

- Vi er sindssygt kede af, hvordan hele det her endte ud, lød det fra Alexandre Bøje, der sluttede af med:

- Det var virkelig ikke en kamp, vi havde ønsket.