Viktor Axelsen kåret til Årets Badmintonspiller

Det er anden gang i karrieren, den danske badmintonstjerne løber med prisen.

2021 har indtil videre været et stort år for Viktor Axelsen med OL-guld som højdepunktet.

Men 2020 var også et år, hvor et af Axelsens helt store karrieremål blev indfriet, da han strøg til tops i den prestigefyldte turnering All England.

Og det er blandt andet den præstation, der har fået hovedparten af fans, journalister og badmintonkollegaer til at pege på den 27-årige fynbo som Årets Badmintonspiller 2020.

- Jeg vil gerne sige tusind, tusind tak til alle, som syntes, at jeg skulle vinde prisen som Årets Badmintonspiller 2020. Det er et kæmpe skulderklap, og jeg er enormt stolt over at have vundet prisen, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Foruden Super 1000-turneringen All England vandt Axelsen Super 300-turneringen Spain Masters og DM sidste år.

Viktor Axelsen blev også kåret til årets badmintonspiller i 2017, efter at han blev verdensmester.

Udover æren og prisen modtager Axelsen en check på 10.000 kr. fra Badminton Danmark.

De øvrige nominerede til prisen Årets Badmintonspiller 2020 var herresinglespilleren Anders Antonsen og damedoublen Sara Thygesen/Maiken Fruergaard.

Sidste fem års vindere af Årets Badmintonspiller

  • 2015: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen
  • 2016: Thomas Cup-holdet
  • 2017: Viktor Axelsen
  • 2018: Anders Skaarup og Kim Astrup
  • 2019: Anders Antonsen

Damesingle er Årets Komet

Amalie Schulz Terp-Nielsen, der i denne måned blev optaget på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, er Årets Komet 2020. Det er den sportslige ledelse i Badminton Danmark, der har peget på den unge koldingenser på baggrund af hendes resultater sidste år.

- Jeg havde ikke lige tænkt, at det kunne være mig, som vandt prisen, men da jeg fik det at vide, syntes jeg bare, at det var virkelig fedt, siger Amalie Schulz Terp-Nielsen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

- Jeg er glad for, at de (den sportslige ledelse, red.) kan se, at jeg har haft et godt år, og det er en stor cadeau, som giver mig en masse motivation og blod på tanden til at fortsætte min udvikling.

Sidste år vandt Amalie Schulz Terp-Nielsen Skovshoved Grand Prix, og sammen med doublemakker Christine Busch vandt Amalie Schulz Terp-Nielsen sølv ved ungdomsdanmarksmesterskabet i U19.

Ved VM for damehold, Uber Cup, i Aarhus i oktober kan Amalie Schulz Terp-Nielsen måske få landsholdsdebut. Hun er således en del af den danske bruttotrup.

Med prisen som Årets Komet følger en check på 5000 kroner fra Badminton Danmark.

Sidste fem års vindere af Årets Komet:

  • 2015: Frederik Søgaard/Joel Eipe
  • 2016: Anders Antonsen
  • 2017: Mathias Christiansen
  • 2018: Line Christophersen
  • 2019: Amalie Magelund/Freja Ravn