Badminton

Her er stjernernes ord, der fik dommer til at forlade banen i gråd

Damedoublen Alexandra Bøje og Mette Poulsen har undskyldt for deres opførsel i DM-finalen, hvor en dommer bad om at blive skiftet ud.

Fredag aften blev navnene på de danske mestre i badminton fundet.

Det var dog ikke guldvinderne i de forskellige kategorier, der stjal de største overskrifter. Det var derimod Alexandra Bøje og Mette Poulsen.

Damedoublen var så frustreret i løbet af finalen mod Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, fordi servedommeren dømte fejl på mange af deres server, at de truede med at trække sig. Mens følelserne var på sit højeste, blev der i løbet af første sæt sagt rigtig mange ting.

Så mange ting, at kampens servedommer bad om at blive udskiftet efter første sæt, hvorefter hun forlod banen i tårer.

Lørdag middag gik Bøje og Poulsen ud og undskyldte for deres opførsel. De lagde sig fladt ned og sagde, at de havde rakt ud til kampens servedommer for at undskylde.

Men hvad var det egentlig, der fik servedommeren til at bryde ud i gråd? Hjemme i tv-stuerne var det tydeligt at se, at der var store frustrationer, og at der blev sagt mange ting.

- Jeg synes, at det er synd. Nu er jeg taget til Esbjerg her for at spille, og jeg vil gerne have en god kamp. Og så kan jeg ikke få en eneste bold i spil. Det kan vi ikke, var blandt andet en af de ting, som Alexandra Bøje fik sagt i løbet af kampen.

Mange vredesudbrud

TV 2 SPORT har lyttet hele første sæt igennem og noteret, hvilke sætninger der er blevet rettet mod dommerne fra Bøje og Poulsen.

De følger her:

  • Alexandra Bøje ved stillingen 4-4: - Jeg kan ikke det her. Jeg kan ikke mere nu. Jeg gider ikke mere nu. Så må vi jo trække os, hvis det er. Helt seriøst, vil I have badmintonspil, eller vil I ikke have noget badmintonspil? Hvis I vil have noget spil, kan I ikke dømme os hver gang. Det er den fucking samme serv. Jeg har servet sådan her for tre uger siden i Tokyo (ved OL, red.), og der blev den ikke dømt. Hvorfor bliver den dømt nu hver evig eneste gang, at jeg server? Det er jo ikke sjovt altså. Vi får ikke noget spil, hvis I dømmer os hver evig eneste gang.
  • Mette Poulsen ved stillingen 4-4: - Kan vi få en referee ind? Det er jo fuldstændig retarderet, at vi ikke kan serve. Vi har servet siden onsdag. Det giver jo ingen mening, at vi lige pludselig ikke kan serve, fordi der er en, der sidder og vælger ud fra, at hun ikke vil lade os serve. Vi server, som vi plejer.
  • Ved stillingen 8-13: - Jeg kan snart ikke mere, siger Alexandra Bøje efter endnu en fejlserv. - Så sænk din serv. Du har vist, at du godt kan gøre det, svarer stigedommeren tilbage. - Har bevist, at jeg godt kan? Det er den samme serv, jeg laver hver gang. Det er bare synd, at vi skal have ødelagt sådan en kamp. Det synes jeg helt ærligt. Kan vi ikke få en eller anden ind? En second opinion? svarer Alexandra Bøje.

Derefter kommer kampens overdommer ned, og her fortsætter brokkerierne:

  • Her tager Mette Poulsen over: - Prøv at høre her. Vi har servet sådan her i to dage. Og det er ikke blevet dømt. Det kan ikke være rigtigt, at hun kan sidde at have et andet blik på spillet end alle andre dommere. Kan vi få en anden servedommer ind?
  • I samme moment tager Alexandra Bøje ordet igen: - Jeg kan ikke ændre min serv. Du ændrer ikke bare lige din serv. Vi vil have en second opinion. Ellers må du skifte hende ud. Færdig. I har masser af dommere derude. Hvorfor kan vi ikke bare skifte så? - Serv og spil videre, svarer overdommeren.
  • Alexandra Bøje ved stillingen 12-19: - Jeg tror ikke, at jeg gider mere nu. Jeg tror simpelthen ikke, at jeg kan. Det kan kraftedeme seriøst ikke passe, det kan ikke. Det kan ikke passe altså.

Odense OBK-parret Maiken Fruergaard og Sara Thygesen blev kåret til DM-vindere efter kampen. De vandt over Bøje og Poulsen med cifrene 21-14, 21-18.