Badminton

Stjerner undskylder opførsel i skandaløs finale

Alexandra Bøje og Mette Poulsen undskylder deres opførsel fra fredagens DM-finale.

Det var ikke kønt, det der foregik i Esbjerg fredag.

I hvert fald ikke i DM-finalen i damedouble. Her truede Alexandra Bøje og Mette Poulsen med at trække sig, fordi de var utilfredse med servedommeren.

De får et image, de skal rydde op i. Og det kan godt gøre ondt og være rigtig svært

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen

Tonen blev med kampen hårdere og hårdere, hvorfor kampens servedommere efter første sæt forlod hallen med tårer i øjnene. Bøje og Poulsen spillede kampen færdig og tabte, og her dagen efter lægger de to landsholdsspillere sig så fladt ned og undskylder opførslen.

- Kære alle. Vi vil gerne beklage og undskylde for vores opførsel i DM-finalen i går. Vores reaktion på banen tog overhånd, og vi lod vores frustrationer løbe af med os. Det er vi rigtig kede af, og vi har rakt ud til servedommeren med en undskyldning.

- Vi lægger os samtidig fladt ned og undskylder til alle, som føler sig stødt over vores opførsel i kampen. Det er ikke sådan, vi ønsker at repræsentere hverken sporten eller vores egne værdier. Med venlig hilsen Mette og Alexandra.

Sådan skriver de to spillere på de sociale medier. Herunder ses et screenshot fra Mette Poulsens Instagram:

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen kaldte efter kampen spillernes opførsel for pinlig.

Han siger yderligere, at de kan gå en svær tid i møde:

- Jeg synes ikke, det bringer sporten i miskredit. Det er nok mere spillerne, som har været involveret, der får et problem nu. De får et image, de skal rydde op i. Og det kan godt gøre ondt og være rigtig svært.

Om ikke andet er første skridt taget efter den offentlige undskyldning.

Du kan læse om hele episoden, hvor kampen blev afbrudt og serverdommere forlod banen her.

Og her kan du læse om TV 2 SPORTs badmintoneksperts reaktion samt reaktioner fra kampens overdommer og formanden for Badminton Danmark.

Odense OBK-parret Maiken Fruergaard og Sara Thygesen blev kåret til DM-vindere efter kampen. De vandt over Bøje og Poulsen med cifrene 21-14, 21-18.

Alexandra Bøje og Mette Poulsen satte efter DM-finalen i damedouble ord på, hvordan de oplevede hele situationen. Video: TV 2 SPORT