Badminton

- Vi kommer til at gå videre med det, siger badmintonformand

Spillernes opførsel i DM-finalen sendes til disciplinærudvalget i Badminton Danmark. Deres rolle på landsholdet bliver også overvejet.

Det kan få store konsekvenser, at Alexandra Bøje og Mette Poulsen brokkede sig højlydt til dommerne i DM-finalen.

Sagen bliver nemlig indberettet til Badminton Danmarks disciplinærudvalg, som derefter skal overveje, om spillerne skal straffes for deres udbrud mod servedommeren.

- Vi kommer til at gå videre med det. Vi kommer på mandag til at bede disciplinærudvalget under Badminton Danmark om at kigge på den her sag. Så kommer det til at køre, præcis som det skal efter reglerne med høringer og så videre. Og så kommer de til at kigge på, om de mener, der er foregået noget, som ikke skulle foregå, siger formanden i Badminton Danmark, Tore Vilhelmsen til TV 2 SPORT.

Disciplinærudvalget har også mulighed for at tage sager op af egen drift, men i dette specifikke tilfælde har Badminton Danmark set sig nødsaget til selv at indberette sagen med det samme.

- Jeg har svært ved som formand for Badminton Danmark at have været vidne til det, uden at det på en eller anden måde skal forfølges i den instans, vi har, der kan gøre det, siger formanden, der også vil se på spillernes landsholdsfremtid.

Når sagen overdrages til disciplinærudvalget, er det dem, der herfra står for behandlingen af det videre forløb.

Det handler blandt andet om høringer med spillere, dommere og eventuelt trænere. Derudover skal de blandt andet afgøre, om spillerne har levet op til BWFs Code of Conduct, som er et sæt regler for god opførsel på banen, spillerne skal overholde.

Kan få konsekvenser for landsholdsdeltagelsen

Indberetningen til disciplinærudvalget bliver dog ikke det eneste, Badminton Danmark foretager sig efter den omdiskuterede damedoublekamp.

Da både Alexandra Bøje og Mette Poulsen er landsholdsspillere, har opførslen i finalen også givet anledning til en overvejelse omkring spillernes fremtidige rolle på landsholdet.

- De er rollemodeller, de er foregangsbilleder, og de er landsholdsspillere. Vi har en masse unge mennesker, som har siddet og kigget derude. Så vi bliver nødt til også at kigge på, om det er noget, vi som forbund kan være i, og hvis ikke vi kan, må vi se, hvad det så kan betyde. Det vil vi kigge på de næste par dage og forfølge, siger Tore Vilhelmsen.

Hovedpersonerne selv ved dog godt, at de gik over stregen i fredagens kamp. Det forklarede de lørdag morgen i en fællesbesked på de sociale medier:

- Kære alle. Vi vil gerne beklage og undskylde for vores opførsel i DM-finalen i går. Vores reaktion på banen tog overhånd, og vi lod vores frustrationer løbe af med os. Det er vi rigtig kede af, og vi har rakt ud til servedommeren med en undskyldning.

- Vi lægger os samtidig fladt ned og undskylder til alle, som føler sig stødt over vores opførsel i kampen. Det er ikke sådan, vi ønsker at repræsentere hverken sporten eller vores egne værdier. Med venlig hilsen Mette og Alexandra, skrev de.

Uvist, hvad det får af konsekvenser

Spillernes undskyldning er også kommet Badminton Danmark-formanden for øre. Og han gør det klart, at undskyldningen også bliver taget med i afgørelsen.

- Den måde, de opførte sig på, var ikke i orden. Det har de også selv været ude og sige i dag, og de har lagt sig ned. Det er vi selvfølgelig glade for, og det er også noget, vi tager til efterretning som forbund, at de har været ude at undskylde, siger Tore Vilhelmsen.

Undskyldning eller ej gør han det også klart, at de ikke på nuværende tidspunkt kan sige noget om, hvad finalesituationen vil få af betydning for de to spilleres karriere på landsholdet.

Det skyldes blandt andet, at det ikke er en type sag, de tidligere har skullet forholde sig til.

- Vi har ikke en masse praksis, vi kan kigge på og sige "gør man det, så koster det, det". Det selvfølgelig glædeligt, at det er et engangstilfælde. Og lad os håbe, det bliver ved det. Men det betyder også, at vi er nødt til at forholde os til det og kigge på det de kommende dage.

Formanden kan heller ikke sige noget om, hvad sagen i disciplinærudvalget kommer til at ende med. For når sagen overdrages til disciplinærudvalget, er det dem, der herfra står for behandlingen af det videre forløb.

Det handler blandt andet om høringer med spillere, dommere og eventuelt trænere. Derudover skal de blandt andet afgøre, om spillerne har levet op til BWFs Code of Conduct, som er et sæt regler for god opførsel på banen, spillerne skal overholde.