Viktor Axelsen flytter sin daglige træning til Dubai

Danmarks største badmintonstjerne siger farvel til den daglige landsholdstræning i Brøndby.

Viktor Axelsen stopper som fast mand i Badminton Danmarks landsholdstræning.

I stedet skal den olympiske mester i herresingle træne i Dubai. Det fortæller forbundets formand til TV 2 SPORT.

- Viktor er i Dubai, og han vil til at have sin daglige træning i Dubai. Dermed er han ikke en del af den faste landsholdstræning i Brøndby mere, siger Tore Vilhelmsen, formand for Badminton Danmark.

- Det er dog vigtigt at sige, at der ikke er nogen, der smækker med dørene eller noget. Vi er rigtig ærgerlige over det, men vi respekterer også, at Viktor vil prøve den mulighed af.

TV 2 SPORT har også talt med Viktor Axelsen. Han havde følgende kommentar mandag formiddag:

- Der kommer en uddybende kommentar, når vi har holdt et møde med de mennesker, alt det her involverer. Af ren respekt for begge parter, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Ifølge Jyllands-Posten har Axelsen allerede flyttet sin folkeregisteradresse til Dubai, hvor træningen skal foregå på Nad Al Sheba Sports Complex.

- Det tænder mig helt vildt. Jeg har jo altid optimeret, og hér har jeg fri leg til at gøre alle de ting, som jeg altid har ønsket mig. Jeg er dybt taknemmelig for al hjælpen og for det træningsmiljø, som jeg har været en del af i elitecentret i Brøndby, men jeg har også været derude, siden jeg var 16, siger Viktor Axelsen til Jyllands-Posten.

Efterfølgende har Viktor Axelsen også omtalt de nye træningsplaner på sin Facebookprofil. Her fremhæver han tre fordele ved at flytte til Dubai:

- Basen giver mig markant kortere rejsetid og bedre restitution, naĚŠr vi rejser saĚŠ meget til Asien.

- Min astma og høfeber nedsætter min lungekapacitet 15-20 procent, når sommeren er værst i Danmark. Jeg har i mange år ledt efter en måde at undgå det på, så jeg kan træne optimalt.

- Den kortere rejsetid giver mig bedre mulighed for at bruge mere tid med Natalia og Vega.

Farvel til det tætte samarbejde

Formelt er det Badminton Danmark, der melder spillerne til turneringer. Her vil Viktor Axelsen stadig være med i puljen af danske spillere, fortæller Tore Vilhelmsen. Men beslutningen om at flytte træningen til Dubai kommer til at gå ud over samarbejdet med landstrænerne:

- Det er et meget, meget tæt samarbejde. Og i og med, at Viktor nu vil bo i Dubai, træne der og have sin base der, så kommer vores trænere ikke til at kunne arbejde med ham fuldtid. Og dermed er der noget samarbejde mellem dem, som ikke kan være der mere, siger Tore Vilhelmsen og tilføjer om hele beslutningen:

- Det er noget, der har været drøftet igennem længere tid, og vi har snakket med Viktor, hans manager og hans stab om, hvordan det kan se ud fremadrettet. Der synes vi egentlig, vi har fundet hinanden i en eller anden aftale.

Viktor Axelsen rangerer i øjeblikket som nummer to i verden. Han har tidligere ligget nummer et, ligesom han har været verdensmester både individuelt og for hold.

Derudover har Viktor Axelsen vundet et hav af store, internationale turneringer, mens han har deltaget i landsholdstræningen i Brøndby.