Badminton

- Axelsen er den klart mest interessante at træne i hele verden

Viktor Axelsen kan ikke gøre brug af landstræner Kenneth Jonassen til individuelle turneringer på World Touren. Nye trænere vil formentlig stå i kø.

Et trænerjob for en nykåret OL-guldvinder, der har en evig trang til at forbedre sig.

Det job er blevet ledigt, efter Badminton Danmark onsdag meldte ud, at Viktor Axelsen ikke længere kan blive coachet af Kenneth Jonassen ved de individuelle turneringer på World Touren.

Det sker som en konsekvens af, at Viktor Axelsen har flyttet sin daglige træning til Dubai.

- Axelsen er den klart mest interessante at træne i hele verden. Hvis der kommer en OL-guldvinder og spørger, om du vil træne ham, siger du nok ja, lyder det fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Landstræner Kenneth Jonassen og assisterende landstræner Thomas Stavngaard har hidtil haft opgaven af at coache Viktor Axelsen.

Men i fremtiden er det kun muligt for Viktor Axelsen at få den coaching i dansk landsholdsregi. Det dækker over mesterskaber som EM, VM, OL både individuelt og for hold.

Dermed står den danske OL-guldvinder i øjeblikket uden en træner til eksempelvis All England. Og altså uden trænere, som han har fejret stor succes med.

- De har et tæt, tæt samarbejde, så med den succes, Viktor Axelsen har haft, er det ikke godt.

- På den anden side tænker jeg igen, at når Viktor Axelsen har taget skridtet og er flyttet til Dubai og dermed er gået sine egne veje, var han nok klar over, det godt kunne ske. Han må have tænkt, at han må finde en løsning på det, siger Jim Laugesen.

Samarbejdsmuligheder skal endeligt afklares

Badminton Danmark og Viktor Axelsen har endnu ikke fået styr på de endelige betingelser for det fremtidige samarbejde, lød det onsdag.

- Viktor og hans team har behov for lige at afklare enkelte forhold vedrørende disse rammebetingelser i forhold til hans setup i Dubai, før vi melder endeligt ud om det fortsatte samarbejde, siger Badminton Danmarks formand, Tore Vilhelmsen.

Men det står altså klart, at samarbejdet med Kenneth Jonassen ikke fortsætter som hidtil.

Landstræneren har i sit samarbejde med Viktor Axelsen været inde over alt fra træningsplanlægning til turneringsvalg og træningsforløb omkring skader, mens han naturligvis også har været med omkring banen til kampene.

- Som i alt sport har træneren en kæmpe indflydelse. Men i badminton har man et meget tæt samarbejde, fordi træneren næsten er med på banen, siger Jim Laugesen.

For Viktor Axelsen skal en ny træner – udover at lægge taktikken sammen med ham – kunne hjælpe ham til det helt rigtige spændingsniveau på banen.

- Han skal finde en, som han har stor tiltro til at have med på banen. Det er en, der skal vide præcis, hvordan han skal agere ud fra, hvordan Viktor har det i løbet af en kamp, siger Jim Laugesen.

Hvem skal være Axelsens træner?

Tilbage står så spørgsmålet: Hvem skal være Viktor Axelsens træner?

Ifølge Jim Laugesen er der flere veje at gå.

- Vi har selvfølgelig masser af know-how i Danmark. Det er mange tidligere topspillere, som er trænere. Det ville være en vej at gå, siger han.

Derimod tvivler han på, at det bliver en asiatisk træner.

- Jeg ved ikke, om det er den rigtige kultur for Viktor Axelsen. En af fordelene, de danske spillere har overfor de asiatiske spillere, er, at de selv kan tage valgene på banen. Asiatisk kultur er meget mere kæft, trit og retning. Det er ikke så meget Viktors måde at gøre det på, siger Jim Laugesen.

Men én ting overskygger det hele i forhold til at gøre det til det mest interessante trænerjob i badmintonverdenen, ifølge badmintoneksperten.

- Viktor Axelsen vil gerne blive endnu bedre hele tiden, og det gør det sjovt som træner.

Udover OL-guld har Viktor Axelsen blandt andet også vundet VM og All England samt en række andre store turneringer på World Touren.