Badminton

Axelsen forsøgte at få Antonsen og Jonassen med til Dubai

Viktor Axelsen har valgt at flytte til Dubai, og dermed er han brudt ud af den daglige landsholdstræning.

Lige nu træner Viktor Axelsen med forskellige, lavere rangerede spillere i Dubai, hvor han er flyttet til for at optimere sin egen træning.

Men stod det til Axelsen, havde han fået selskab i Dubai af flere personer fra det danske landshold.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger forsøgte den nykårede olympiske mester at få Danmarks næstbedste og tredjebedste singlespillere, Anders Antonsen og Rasmus Gemke, samt landstræner Kenneth Jonassen med til Dubai, så de kunne blive en del af et træningssetup langt fra hjemlandet og landsholdstræningen i Brøndby.

Hverken Kenneth Jonassen, Rasmus Gemke, Viktor Axelsens far og manager, Henrik Axelsen, eller Badminton Danmark har ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Anders Antonsen om, hvorvidt han er blevet spurgt.

'Havde været katastrofalt'

De to topspillere og den mangeårige landstræner er imidlertid ikke fulgt med Axelsen til Dubai og er fortsat en del af Det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Hvis de var fulgt med Axelsen, havde det haft alvorlige konsekvenser for dansk badminton, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det havde været katastrofalt for dansk badminton. Videreførelsen af dansk badminton og kulturen, som har skabt så mange medaljer, ville være ødelagt, siger han.

Eksperten understreger også, at den såkaldte 'fødekæde' og arbejdet med de største talenter ville blive mere end udfordret.

- Træningssetuppet, hvor man avler spillere, ville ikke være der. De store talenter ville stå helt alene. Det er jo logik for burhøns, at den bedste træning er med de bedste spillere, siger Jim Laugesen.

Mister Jonassen som fast træner

Mandag kom det frem, at Axelsen var flyttet til Dubai og dermed brudt ud af den daglige landsholdstræning.

Bedre faciliteter, kortere rejser til de mange turneringer i Asien og ønsket om selv at kunne planlægge sin træning var blandt begrundelser, fortalte Axelsen til Jyllands-Posten mandag.

Onsdag udsendte Badminton Danmark så en pressemeddelelse og slog fast, at Axelsen med sit brud med den daglige træning ikke ville have sin mangeårige træner Kenneth Jonassen hos sig til internationale turneringer på World Touren.

Undtagelsen er, når Axelsen repræsenterer Danmark ved EM og VM – både for hold og individuelt – samt OL.