Badminton

Damedouble får lang karantæne efter DM-skandale

Under DM-finalen i damedouble truede Alexandra Bøje og Mette Poulsen at trække sig grundet utilfredshed med servedommeren.

Den danske damedouble med Alexandra Bøje og Mette Poulsen kommer ikke i kamp i Danmark foreløbig.

Fredag har Badminton Danmarks disciplinærudvalg tildelt dem en karantæne på tre måneder, efter de tidligere på måneden truede med at trække sig fra DM-finalen på grund af stor utilfredshed med kampens servedommer.

I kendelsen står der blandt andet, at Bøje og Poulsen har "et betydeligt antal gange at have optrådt groft utilbørligt og derved have skadet Badminton Danmarks anseelse".

Karantænen gælder i nationale og internationale individuelle turneringer på dansk grund, ligesom de også får tre runders karantæne i den danske holdturnering. Dermed står det danske par til at misse en række holdkampe og Super 1000-turneringen Denmark Open i oktober.

Badminton Danmark bekræfter over for TV 2 SPORT, at Alexandra Bøje og Mette Poulsen fortsat kan træne med resten af landsholdet i Brøndby Hallen, ligesom de også kan deltage i Uber Cup – også kaldet VM for hold – på hjemmebane i oktober.

Bøje og Poulsen optrådte "utilbørligt og grænseoverskridende"

Frustrationerne i DM-finalen 13. august begyndte, da kampens servedommer gentagne gange vurderede, at Bøje og Poulsen servede over den tilladte servegrænse på 1.15 meter. Det danske landsholdspar brokkede sig højlydt til dommeren og truede med at trække sig fra guldkampen.

Kendelserne mod damedoublen fortsatte, og det samme gjorde frustrationerne. Efter første sæt førte det til, at servedommeren bad om at blive skiftet ud, hvorefter hun forlod kampen med tårer i øjnene.

Alexandra Bøje og Mette Poulsen satte efter DM-finalen i damedouble ord på, hvordan de oplevede hele situationen. Video: TV 2 SPORT

Umiddelbart efter kampen forklarede Alexandra Bøje og Mette Poulsen, at de under kampen følte sig uretfærdigt behandlet, og at det ikke var meningen, at frustrationerne skulle såre kampens servedommer.

- Disciplinærudvalget har betragtet det som en skærpende omstændighed, at spillerne gentagne gange under kampen optrådte utilbørligt og grænseoverskridende over for både servedommere og hoveddommer, står der skrevet i kendelsen.

Tidligere opførsel er en hjælp

Udvalget har også taget højde for en række formildende omstændigheder:

- Disciplinærudvalget har ved udmåling af sanktionen betragtet det som en formildende omstændighed, at Alexandra Bøje og Mette Poulsen ikke tidligere har givet anledning til disciplinære påtaler.

- Udvalget har tillige betragtet det som en formildende omstændighed, at der ikke fra kampens hoveddommers side blev grebet ind over for de to spilleres opførsel med anvendelse af de disciplinærmidler i form af gult og rødt kort, som er til dommerens disposition, og som på et tidligt tidspunkt kunne have klargjort for dem, at deres optræden var utilstedelig og dermed have bidraget til, at sagen ikke eskalerede.

Derudover har det ikke været en formildende omstændighed, at Alexandra Bøje og Mette Poulsen har været ude og undskylde for opførslen i forbindelse med finalen, da "undskyldningerne ikke er fremsat umiddelbart efter, at forseelserne er begået".

Alexandra Bøje og Mette Poulsen har nu fire uger til at beslutte, om de vil anke kendelsen.