Badminton

Comeback? Boe tilmeldt Denmark Open med forretningsmand

Den tidligere badmintonstjerne Mathias Boe er klar til for en kort stund at gøre comeback, hvis han og en ny makker kommer ind i Denmark Open.

"COMEBACK"

Sådan lyder overskriften på et Instagram-opslag fra 41-årige Mathias Boe, hvor han har vedhæftet et udsnit af den danske tilmeldingsliste til Denmark Open i oktober.

Jeg holdt min del af aftalen, og nu er vi tilmeldt Denmark Open

Mathias Boe

Mathias Boe og Michael Sarfelt er makkerparret, der prøver at komme ind i Super 1000-turneringen. Og imens alle danske badmintonfans har hørt om Boe, så kender ingen formentlig forretningsmanden Sarfelt.

Boe slår da også fast, at det formentlig ikke er realistisk at komme ind i turneringen, om end de altså giver det et forsøg.

- I dag har jeg tilmeldt mig Denmark Open sammen med Michael Sarfelt. Michael er ikke bare en etableret forretningsmand, men også en af de største badmintonnørder, jeg nogensinde har mødt, skriver Boe blandt andet.

Fra velgørenhed til Denmark Open-tilmelding

Baggrunden for tilmeldingen skal findes i et internt løfte mellem Boe og Sarfelt, der blev givet i velgørenhedens tegn.

For omkring halvandet år siden, hvor Mathias Boe også afsluttede sin aktive karriere, besluttede han sammen med sin indiske kæreste, Taapsee Pannu, at sponsorere velgørenhed, der støtter pigers skolegang og tilbud efter skoledagen i et distrikt i Indien, der hedder Nanhi Kali.

I alt sponsorerer det dansk-indiske kærestepar 100 piger fordelt over 2 byer.

- Jeg fortalte Michael om projektet og tilbød ham at spille Denmark Open med ham, hvis han donerede penge til vores velgørenhed. Michael sagde bare: "Jeg vil støtte jeres projekt uanset hvad." Hvilken person med et stort hjerte, skriver Mathias Boe og tilføjer:

- Jeg holdt min del af aftalen, og nu er vi tilmeldt Denmark Open. Chancen for at blive en del af lodtrækningen er selvfølgelig utroligt lille, men hvis vi kommer ind, vil vi levere et show, Odense aldrig har set før.

Tager man et kig på Michael Sarfelts instagramprofil, så tyder noget på, Boe har ret. Det er i hvert fald en forretningsmand med fart over feltet, der måske skal stå på samme side som Boe.

Sarfelts badmintonevner ser derimod ud til at være på et niveau, der matcher de lavere rækker i dansk badminton.

Kun plads til de 32 bedste par

Denmark Open rangerer så højt på World Touren, at der ikke spilles kvalifikation til turneringen. Dermed kommer kun de 32 par med flest point på verdensranglisten ind i turneringen.

Derfor synes det altså også urealistisk, at Boe og Sarfelt får en plads i lodtrækningen, selvom der faktisk endte med at være en ledig plads i Denmark Open sidste år på grund af hele coronasituationen.

Noget tyder dog på, det bliver væsentlig anderledes i år. For det første er hele situationen omkring corona mere under kontrol, ligesom der også spilles VM for hold i ugen inden Denmark Open. Derfor må det forventes, at langt de fleste doublepar tager turen fra Aarhus videre til Odense for at deltage i Super 1000-turneringen.

Og sidst, men ikke mindst, er der også tilmeldt en række andre danske herredouble-par, der alle jagter drømmen om en plads i den største turnering på dansk grund.