Badminton

Damedouble får reduceret karantæne efter skandale ved DM-finale

Alexandra Bøje og Mette Poulsen kan igen deltage i dansk holdturnering, da de begge har siddet over i tredje og fjerde spillerunde i Badmintonligaen.

Badmintonspillerne Alexandra Bøje og Mette Poulsen har fået nedsat deres straf efter den opsigtsvækkende DM-finale i damedouble i august.

De to spillere får reduceret deres karantæne fra tre til to måneder.

Det oplyser Badminton Danmarks formand, Tore Vilhelmsen, til TV 2 SPORT.

Sagen er blevet behandlet af Danmarks Idrætsforbunds (DIF) appelinstans torsdag, som kommer med følgende udtalelse:

- Alexandra Bøje og Mette Poulsen tildeles to måneders karantæne for deltagelse i alle danske og internationale individuelle badmintonturneringer på dansk grund samt for deltagelse på ethvert hold i to spillerunder i den danske holdturnering, lyder det.

Appeludvalget kan ikke på nuværende tidspunkt uddybe sin afgørelse, men den endelige kendelse forventes i den kommende uge, oplyser BD-formanden.

Det er den endelige afgørelse, da appeludvalget er den øverste instans på området herhjemme.

Kan igen spille i Badmintonligaen

Alexandra Bøje og Mette Poulsen blev af Badminton Danmarks disciplinærudvalg tildelt en karantæne på tre måneder i både nationale og internationale individuelle turneringer på dansk grund samt tre runder i den danske holdturnering.

Kendelsen for dårlig opførsel blev afsagt 27. august, men Alexandra Bøje og Mette Poulsen appellerede karantænen fire dage efter.

Dermed har badmintonspillerne fået nedsat deres karantæne i de individuelle turneringer med én måned, og samtidig har parret fået én spilledags karantæne færre fra Badmintonligaen.

Både Alexandra Bøje og Mette Poulsen har dermed udstået deres straf i den bedste danske badmintonliga, da de ikke har deltaget i hverken tredje eller fjerde spillerunde for deres respektive klubber - Solrød Strand og Skovshoved.

Parret har samtidig hele tiden haft mulighed for at fortsætte med at træne med resten af landsholdet i Brøndby Hallen, ligesom de også kan deltage i Uber Cup - også kaldet VM for hold - på hjemmebane i oktober.

Undskyldte for opførsel

Alexandra Bøje og Mette Poulsen valgte efter DM-finalen, der udartede sig til en farce, 13. august at appellere den straf, som de fik af Badminton Danmark.

Damedoublen følte sig uretfærdigt behandlet af kampens servedommer og truede flere gang med at trække sig fra kampen.

Parret brokkede sig højlydt, og servedommeren endte med at forlade banen grædende.

Alexandra Bøje og Mette Poulsen undskyldte efterfølgende for deres opførsel under DM-finalen mod Sara Thygesen og Maiken Fruergaard.

- Vi vil gerne beklage og undskylde for vores opførsel i DM-finalen. Vores reaktion på banen tog overhånd, og vi lod vores frustrationer løbe af med os, lød det brødebetynget fra parret dagen efter finalen.