Badminton

Landstræner coacher ikke mod Axelsen

Cheflandstræner Kenneth Jonassen har været fast træner for Viktor Axelsen, inden han flyttede til Dubai.

Trænertraditionen i dansk badminton består, selvom Viktor Axelsen brød ud af den daglige landsholdstræning og flyttede til Dubai i august.

Cheflandstræner Kenneth Jonassen, der indtil flytningen var fast træner for Viktor Axelsen, kommer derfor ikke til at coache mod den olympiske mester, hvis Axelsen møder en anden dansker i en individuel turnering.

- Som udgangspunkt tror jeg ikke, jeg kommer til at gøre det. Det handler om, at begge sider skal have lige forhold. Så hvis der ikke sidder nogen og coacher Viktor mod en dansk forbundsspiller, så coacher jeg selvfølgelig heller ikke imod Viktor, siger Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

- Vi vil gerne have, at det er mand mod mand, når danskerne møder hinanden. Så kan de få lov til at bekæmpe hinanden på den måde. Det mener vi, er en fair løsning for alle.

Det har i mange år været kutyme, at spillerne må klare sig selv, når danskere møder hinanden. Det er dog sket, at en dansk part har fået coaching i et rent dansk møde - for eksempel ved Denmark Open i 2017, hvor det var kilde til en del debat.

Ikke desto mindre hører det til sjældenhederne, og derfor er meldingen fra Kenneth Jonassen langt fra banebrydende - men dog ganske væsentlig.

Det har nemlig været et ubesvaret spørgsmål, siden Badminton Danmark meldte ud, at Viktor Axelsen ikke længere kan modtage coaching af Kenneth Jonassen ved de individuelle turneringer.

Ved mesterskaber - OL, VM og EM, hvor Axelsen stiller op for Danmark og deltager i landsholdstræningen i Brøndby som en del af optakten, er alt som før udflytningen til Dubai.