Badminton

Dansk brag i første runde - her er lodtrækningen til Denmark Open

Sidste års Denmark Open-finalister i herresingle, Anders Antonsen og Rasmus Gemke, skal mødes. Her er overblikket over Denmark Open-lodtrækningen.

Der venter et par gigantiske badmintonuger, når Danmark i oktober først er vært for VM for hold (Thomas & Uber Cup, red.), inden hele verdenseliten rejser fra Aarhus til Odense for at spille Denmark Open.

Den traditionsrige og individuelle turnering er i år opgraderet til en Super 1000-turnering, hvilket er det højest muligt på World Touren.

I første omgang har 25 danske spillere fået plads i turneringen i henholdsvis single og double. Herunder får du overblikket over lodtrækningen i de fem kategorier.

Herresingle med dansk brag i vente

I herresingle-kategorien er Danmark repræsenteret med fire navne i form af Viktor Axelsen (seedet 2), Anders Antonsen (seedet 3), Rasmus Gemke og Hans-Kristian Vittinghus.

Her er det mest bemærkelsesværdige uden tvivl, at sidste års to danske Denmark Open-finalister, Antonsen og Gemke, har trukket hinanden i første runde. Dermed får de to barndomsvenner fra Aarhus endnu et møde med hinanden på den største scene. Vinderen kan senere i en potentiel kvartfinale stå over for indonesiske Anthony Ginting.

OL-guldvinderen Viktor Axelsen, der missede sidste års turnering efter en operation omkring højre ankel, skal i sin første runde op imod kineseren Shi Yuqi, som han senest slog på vej mod guldet i Tokyo. Vinder Axelsen, venter der en inder i anden runde, inden All England-vinderen Lee Zii Jia kan vente i kvartfinalen.

Set med rød-hvide briller er håbet dog, at Hans-Kristian Vittinghus står i den kvartfinale. Danmarks mest rutinerede herresingle skal i første runde møde Daren Liew fra Malaysia, inden han altså kan brage ind i malaysieren Lee Zii Jia i anden runde.

Værd at bemærke er det også, at Antonsen står i øverste del af programmet - med Momota, mens Axelsen er i nederste del, så de danske stjerner først kan mødes i en eventuel finale.

Damesingle med svære danske kampe

I damesingle er det Mia Blichfeldt, Line Christophersen, Line Kjærsfeldt og Julie Dawall Jakobsen, der skal forsvare de rød-hvide farver.

På papiret har Blichfeldt fået den klart bedste lodtrækning, da hun skal møde Lianne Tan fra Belgien, inden der kan vente et møde med canadiske Michelle Li, der er seedet som nummer otte. Canadieren er dog fortsat i genoptræning efter en operation.

Lodtrækningen for de andre danske damesingler er følgende:

  • Line Christophersen - Pornpawee Chochuwong, Thailand (seedet 7)
  • Line Kjærsfeldt - Akane Yamaguchi, Japan (seedet 2)
  • Julie Dawall Jakobsen - Gregoria Mariska Tunjung, Indonesien

Herredouble med danskermøde i første runde

De danske OL-kvartfinalister Kim Astrup og Anders Skaarup har trukket et andet dansk par i form af Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri i første runde.

Vinderen af den kamp kan muligvis se frem til et møde med Jeppe Bay og Lasse Mølhede. Danskerne skal nemlig kæmpe mod indonesiske Pramudya Kusumawardana og Yeremia Rambitan om et møde med ovenstående i anden runde.

Sidste danske par er Joel Eipe og Rasmus Kjær, der skal møde Ong og Teo fra Malaysia, der ligger nummer 15 i verden.

Damedouble møder stærk modstand

Danmarks bedste kort i damedouble, Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, møder i første runde Vivian Hoo og Lim Chiew Sien fra Malaysia. Vinder de første kamp, kan der vente et møde med OL-guldvinderne fra Indonesien, Greysia Polii og Apriyani Rahayu.

Det unge danske håb i form af Amalie Magelund og Freja Ravn har trukket de førsteseedede Cheng Qingchen/Jia Yifan fra Kina i første kamp. Men også de to sidste danske par får hård mostand:

  • Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow - Gabriela Stoeva/Stefani Stoeva, Bulgarien (seedet 7)
  • Christine Busch/Amalie Schulz - Huang Dongping/Zheng Yu, Kina

Mixeddouble uden Danmarks bedste

Tilskuerne i Odense må kigge langt efter Danmarks stærkeste mixeddouble, da Alexandra Bøje stadig har karantæne fra individuelle turneringer på dansk grund. Det betyder også, at makkeren Mathias Christiansen heller ikke er at finde i lodtrækningen.

Det er tre andre danske par til gengæld, og der venter ekstremt hård modstand for specielt de to sidstnævnte:

  • Niclas Nøhr/Amalie Magelund - Lee Jhe-Huei/Hsu Ya Ching, Taiwan
  • Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby - Praveen Jordan/Melati Daeva Oktavianti, Indonesien (seedet 3)
  • Jeppe Bay/Sara Lundgaard - Marcus Ellis/Lauren Smith, England (seedet 6)

Vil du have hele overblikket over lodtrækningen, kan den findes her (per 28. september).

Denmark Open spilles fra 19.-24. oktober. TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra samtlige dage, og der vil i dagene op til turneringen komme et mere konkret program ud med spilletidspunkter.