Badminton

Av for den, Antonsen: - Det var en vild udgave af ham, siger ekspert

For første gang i karrieren lykkedes det den danske herresingle Anders Antonsen at slå indonesiske Anthony Ginting, da Antonsen vandt i to sæt.

- Det var en helt vild udgave af Anders Antonsen, vi så i dag. Han så virkelig stærk ud.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen lagde ikke fingre imellem, da han satte ord på Anders Antonsens præstation i Sudirman Cup-kampen mod verdens nummer fem, Anthony Ginting fra Indonesien.

Femte gang var lykkens gang. Jeg er sindssygt glad for at få revanche efter OL

Anders Antonsen

Godt nok var Antonsens sejr ikke nok til, at Danmark vandt samlet over Indonesien, men med cifrene 21-9, 21-15 satte han en tyk streg under, at han var det rigtige valg til den danske herresingle i gruppefinalen.

- Jeg havde min tvivl omkring, hvorvidt Antonsen ville være det rigtige valg mod Indonesien med baggrund i historikken, hvor han aldrig har slået Ginting, men det blev i den grad gjort til skamme. Anders var på et niveau, der sjældent er set bedre fra hans side, siger ekspert Jim Laugesen om den danske verdenstreer.

"Jeg gav den alt, hvad den kunne trække"

Antonsen havde op til kampen onsdag tabt de fire hidtidige opgør imellem de to spillere. Senest ved OL i Tokyo, hvor danskeren røg ud af kvartfinalen efter et sviende nederlag i tre sæt.

Efterfølgende lagde han ikke skjul på, at det var en af de værste oplevelser i karrieren, og at det kom til at sidde i ham rigtig lang tid. Derfor var Antonsen selvsagt rigtig glad, da han her to måneder senere fik revanche til VM for blandede hold.

- Femte gang var lykkens gang. Jeg er sindssygt glad for at få revanche efter OL, som var et grimt og hårdt nederlag. Jeg er glad for kampen i dag, for jeg gav den alt, hvad den kunne trække. Jeg gik efter chancerne, når jeg havde dem, og det lykkedes for mig, sagde Anders Antonsen efter sejren og tilføjede:

- Ginting er jo lynhurtig og god til at få modstanderen på hælene med hans angreb og maskeringer på forbanen. Det handler om at være virkelig fokuseret og i zonen, når man møder ham. Blinker man en enkelt gang, så ligger bolden i gulvet, uden man når at reagere. Det gælder om at være på hele tiden, og det var jeg i dag.

Ekspert ser kæmpe fremskridt

Allerede fra starten af kampen satte danskeren sig på tingene, da han vandt kampens første seks dueller. Dominansen fortsatte resten af sættet, som Antonsen vandt med 21-9.

Selvom andet sæt i perioder var en mere lige affære, så viste danskeren høj klasse, da han fra 10-9 bare udbyggede sin føring igen og igen, inden sejren kom i hus med en margin på seks point. I kommentatorboksen kunne Jim Laugesen se en væsentlig anderledes udgave af Anders Antonsen.

- Det bliver mere og mere tydeligt, at Anders specielt har lagt på omkring det fysiske, hvor han så rigtig stærk ud. Han var hurtig på benene, hvilket giver ham den fordel, at han kommer højt på boldene og kan styre spillet, så han ikke skal hænge efter mod Ginting, der måske er den hurtigste spiller i verden.

- Anders har før vist storspil, nået en VM-finale og vundet sæsonfinalen, men der var noget helt specielt over hans spil i dag og måden, som han udførte det på. Det var meget overskudsagtigt, så hvis det her er den fremtidige udgave af Anders Antonsen, så lover det virkelig godt, siger Jim Laugesen.

Fedt at repræsentere Danmark

Samtidig smiler han ved tanken om, at der også venter et Thomas Cup (VM for herrehold, red.) lige om hjørnet på hjemmebane i oktober, når han tænker på Antonsens høje niveau, ligesom Danmark samtidig havde Viktor Axelsen, verdens nummer to, som oversidder mod Indonesien.

Selv glæder Antonsen sig bare over, at han kan få lov til at trække de rød-hvide farver over hovedet:

- Det er altid kæmpestort at få lov til at spille for sit land, det elsker jeg helt vildt. Da jeg fik at vide, jeg skulle spille, var jeg sindssygt spændt og glædede mig helt vildt. Den skulle bare have en skalle, og det fik den. Det er sgu fedt at repræsentere Danmark, slutter Antonsen.

Danmark spiller VM-kvartfinale fredag, hvor de møder en gruppevinder fra en af de tre andre grupper. Lodtrækningen bliver foretaget efter de sidste gruppekampe torsdag aften.