Badminton

Axelsen fravalgt til gruppefinale - ekspert er overrasket

Hvis Danmark vinder onsdagens gruppefinale mod Indonesien, vil de formentlig undgå nogle af turneringens største favoritter i kvartfinalen.

Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 09.00.

Gruppens førsteplads er på spil, når Danmark onsdag formiddag møder Indonesien ved Sudirman Cup i Finland - også kaldet VM for blandede hold.

Men det bliver uden den danske OL-guldvinder Viktor Axelsen på holdkortet. Det bliver i stedet Anders Antonsen, der er nummer tre på verdensranglisten, som skal repræsentere Danmark i herresingle.

Og det overrasker TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, der kalder kampens betydning for "rigtig vigtig".

- Hvis man kigger ned over holdet i dag, er det som om, de ikke har forsøgt at sætte det bedste hold, synes jeg. Vi er selvfølgelig forkælet med, at vi også har Anders Antonsen, som godt kan slå Anthony Ginting, men han har haft det rigtig svært mod ham.

- I Danmark har vi bare den fantastiske ting i øjeblikket, at vi har den bedste herresingle, og det er Viktor Axelsen. Han spiller ikke i dag, og det antyder, at man ikke satser fuldt på at slå Indonesien i dag, siger Jim Laugesen.

Det danske hold mod Indonesien

  • Herredouble: Mads Kolding/Frederik Søgaard - Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo
  • Damesingle: Mia Blichfeldt - Putrin Kusuma Wardani
  • Herresingle: Anders Antonsen - Anthony Ginting
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Greysia Polii/Apriyani Rahayu
  • Mixeddouble: Mathias Thyrri/Amalie Magelund - Praveen Jordan/Melati Oktavianti

Jim Laugesen peger på, at onsdagens hold muligvis er sat efter en prioritet om at have spillerne restitueret så godt som muligt inden kvartfinalen.

Danmark har vundet de to første kampe ved Sudirman Cup. Søndag vandt danskerne uproblematisk 5-0 over Canada, mens det mandag blev til en 4-1-sejr over russerne.

Nu venter så gruppefinalen mod Indonesien, der ligeledes har vundet de to første kampe. Begge nationer er allerede sikret en plads videre, men førstepladsen kan vise sig at være guld værd, da man formentlig vil undgå store favoritter som Kina og Japan i kvartfinalen.

- Jeg synes stadig, der er chancer for at slå Indonesien. Jeg tror godt, Anders Antonsen kan vinde, og specielt damesinglen kan. Men så skal man altså finde en af doublerne, og der er Indonesien altså meget, meget stærke. Der er nogen, der skal overpræstere i dag, siger Jim Laugesen.