Badminton

Storspillende Antonsen var ikke nok - Danmark taber VM-gruppefinale

Danmark og Indonesien kæmpede om førstepladsen i gruppen, da de onsdag mødtes ved Sudirman Cup - også kaldet VM for blandede hold.

De danske badmintonspillere var på jagt efter førstepladsen og et godt udgangspunkt til VM-kvartfinalen, da de mødte Indonesien i sidste gruppekamp ved Sudirman Cup.

På papiret var Danmark underdog, da Indonesien regnes som en af favoritterne til VM-trofæet, men danskerne gav ikke op på forhånd. Faktisk var Danmark foran 2-1 undervejs, efter de havde vundet de to singler, men i sidste ende var det ikke nok til at tage den samlede sejr.

Danmark 2-3 Indonesien

  • Herredouble: Mads Kolding/Frederik Søgaard 19-21, 15-21 Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo
  • Damesingle: Mia Blichfeldt 21-11, 16-21, 21-14 Putrin Kusuma Wardani
  • Herresingle: Anders Antonsen 21-9, 21-15 Anthony Ginting
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen 17-21, 9-21 Greysia Polii/Apriyani Rahayu
  • Mixeddouble: Mathias Thyrri/Amalie Magelund 8-21, 17-21 Praveen Jordan/Melati Oktavianti

Ved Sudirman Cup spilles der én kamp i hver af de fem kategorier. I gruppespillet gennemfører man samtlige fem kampe, uanset om holdkampen er afgjort tidligere.

Herredouble på svær opgave mod verdens bedste

Landstræner Kenneth Jonassen valgte at give Mads Kolding og Frederik Søgaard den tvivlsomme ære at forsøge at pille pynten af verdens bedste herredouble, Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo.

Den danske double startede overraskende godt ud og rystede kortvarigt de stærke indonesere. Foran 14-8 i første sæt begyndte det dog så småt at smuldre, og da det skulle afgøres, var indoneserne skarpest og vandt 21-19.

I starten af andet sæt fulgte Kolding og Søgaard godt med, selvom de havde store serveproblemer. 11-10 blev danskernes sidste føring, inden Gideon og Sukamuljo trak fra og vandt 21-15.

Mads Kolding og Frederik Søgaard tabte i to sæt til Gideon og Sukamuljo efter en hæderlig indsats. Video: TV 2 Sport

- Lige nu er jeg lidt frustreret over, at vi ikke kunne lukke første sæt. Vi havde en stor føring, men så løftede de niveauet, og vi lavede ret hurtigt nogle nemme fejl. Så fik de fornemmelsen af, de kunne komme tilbage. Men vi spillede godt, og det er også derfor, jeg er frustreret, sagde Frederik Søgaard efter kampen.

Blichfeldt bringer balance i regnskabet

På forhånd var der lagt op til, at de to danske singlespillere skulle vinde deres kampe, fordi Indonesien er så stærke i doublerne.

Derfor var det op til Mia Blichfeldt at bringe balance i regnskabet og holde Danmark inde i opgøret, og hun startede stærkt ud. Blichfeldt var overbevisende i første sæt, som hun vandt 21-11, men herefter løb hun ind i problemer, som efterhånden sker lidt for ofte.

Den danske damesingle tabte andet sæt, inden hun igen kom stærkt tilbage i starten af afgørende sæt, hvor Blichfeldt bragte sig foran 11-3. Alligevel nåede det at blive lidt for spændende ved stillingen 12-9, før danskere fik lukket opgøret ned med 21-14 og udlignet til 1-1.

- Jeg startede rigtig godt ud og fandt et godt tempo i mit spil med tålmodighed. I andet sæt spillede jeg for langsomt og lavede for nemme fejl. Så det var vigtigt for mig, at jeg fik mere fart i mine ben, fordi hallen og boldene er langsomme. Jeg er rigtig glad for, jeg fandt tilbage, sagde Blichfeldt.

Mia Blichfeldt vandt over Wardani og udlignede til 1-1 i VM-gruppefinalen. Video: TV 2 Sport

Storspillende Anders Antonsen

I herresingle kunne Danmark vælge at stille med verdens nummer to, Viktor Axelsen, eller nummer tre, Anders Antonsen. Valget faldt på sidstnævnte, der fik mulighed for at revanchere nederlaget fra OL-kvartfinalen, hvor han tabte til indonesiske Anthony Ginting.

Og hvis der var nogen, der tvivlede på Anders Antonsen, efter han hidtil havde tabt samtlige fire opgør mod Ginting, så blev det gjort til skamme af hovedpersonen selv.

24-årige Antonsen viste noget af det bedste spil hidtil i karrieren, da han på den helt store scene pillede pynten af Ginting og vandt overbevisende i to sæt.

Anders Antonsen storspillede, da han slog Anthony Ginting i to sæt ved Sudirman Cup og bragte Danmark foran 2-1 mod Indonesien. Video: TV 2 Sport

- Anders Antonsen havde fuldstændig styr på Ginting i dag. Han så virkelig stærk ud. Det var en helt vild udgave af Anders, der var på banen, og det var en udgave, vi ikke normalt har set. Han var bare fysisk stærkere end Ginting, og det lover ekstremt godt, lød det fra badmintonekspert Jim Laugesen.

Danmark på jagt efter sensationel sejr

Med Antonsens sejr bragte Danmark sig foran 2-1 i gruppefinalen mod Indonesien, men indoneserne var stadigvæk favoritter til sejren med to stærke doubler i baghånden.

Først var det i damedouble, at Maiken Fruergaard og Sara Thygesen skulle op imod OL-guldvinderne Polii og Rahayu. Danskerne kom aldrig i nærheden af sejren og tabte i to sæt, hvilket efterlod kampens afgørelse til de to mixeddoubler.

Her havde Danmark til lejligheden sammensat Mathias Thyrri og Amalie Magelund i forsøget på at overraske mod verdens nummer fire.

Selvom Thyrri og Magelund bed fra sig i andet sæt efter en lussing i det første, var det ikke nok til at ryste konstellationen Praveen Jordan/Melati Oktavianti.

Dermed kunne den indonesiske VM-lejr ånde lettet op og juble over en 3-2-sejr, hvilket sikrer dem førstepladsen i gruppen.

Mathias Thyrri og Amalie Magelund kunne ikke stille noget op imod verdens nummer fire ved Sudirman Cup. Video: TV 2 Sport

Danmark var allerede inden kampen sikker på en plads i VM-kvartfinalen, efter de vandt henholdsvis 5-0 og 4-1 i de første to gruppekampe over Canada og Rusland.