Badminton

Danmark trækker frygtelig modstander i VM-kvartfinalen

De danske badmintonspillere skal slå topseedede Kina ud ved VM for blandede hold, hvis de vil have en medalje med hjem til Danmark.

Danmark mod mægtige Kina. Det blev resultatet af lodtrækningen til kvartfinalerne ved VM for blandede hold - også kaldet Sudirman Cup.

Dermed fik de danske badmintonherrer- og -kvinder den formentlig værste lodtrækning, efter Danmark sluttede som nummer to i gruppespillet og trak topseedede Kina.

- Det er en forfærdelig lodtrækning. Danmark havde selvfølgelig 66,6 % chance for at trække enten Kina eller Japan, som uden tvivl ville være det dårligste udfald af lodtrækningen. Nu må spillerne ind og jagte den helt store overraskelse, for der er ingen tvivl om, Kina vil være storfavorit til en plads i semifinalen, siger TV 2 SPORTs ekspert Jim Laugesen.

Her er de fire VM-kvartfinaler

  • Klokken 9: DANMARK - Kina
  • Klokken 9: Korea - Thailand
  • Klokken 15: Taiwan - Japan
  • Klokken 15: Malaysia - Indonesien

Dansk herresingle skal vinde

Det danske landshold var i pulje med Indonesien og kunne qua andenpladsen i gruppespillet kun trække Kina, Korea eller Japan.

Ved Sudirman Cup spilles der én kamp i hver af de fem kategorier, og nu er spørgsmålet så, hvor Danmark skal finde de tre sejre, der kan sende dem i semifinalen.

- Der er ingen tvivl om, Danmark skal vinde i herresingle, uanset om Axelsen eller Antonsen kommer i aktion. Det er den eneste kategori, hvor Danmark er markant stærkere end Kina. Derudover har Kina vist sig sårbare i herredouble - senest i sidste gruppekamp, så det er også en kategori, hvor Danmark skal vinde, siger Jim Laugesen.

Damesinglen er et nøglepunkt

Det efterlader tre kategorier tilbage, hvor Kina som udgangspunkt kan stille med de olympiske guldvindere i mixeddouble, OL-sølvvinderne i damedouble og OL-guldvinderen i damesingle.

- Når man kigger på de navne, er det svært ikke at blive lidt intimideret. I mixeddouble har Danmark ikke et niveau lige nu, hvor vi ser ud til at kunne udfordre kineserne. Det samme er lidt tilfældet i damedouble, hvor Chen Qingchen og Jia Yifan er skræmmende gode.

- Så vi må næsten bare erkende, at Danmarks eneste reelle skud på en tredje sejr, den ligger i damesingle. Selvom Kinas Chen Yufei vandt OL-guld og er verdenstoer, så har Mia Blichfeldt før vist, hun kan drille kineseren. Det bliver en nøglekamp, og Blichfeldt skal ud og levere noget rigtig, rigtig stort, hvis hun - som forventet - bliver valgt for Danmark siger Jim Laugesen.

Ved VM for henholdsvis herre- og damehold i 2018 (Thomas & Uber Cup) vandt Mia Blichfeldt faktisk over netop Chen Yufei, mens hun i seneste møde i VM-kvartfinalen 2019 var foran 15-12 i tredje sæt, inden danskeren gik kold og tabte.

Den slags bliver der formentlig ikke råd til fredag morgen, når Danmark møder Kina i VM-kvartfinalen.

Du kan se opgøret på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 9.