Badminton

Danmark ude af VM - tæt på den helt store overraskelse

Danmark tabte 2-3 i VM-kvartfinalen til Kina, efter de danske spillere havde været foran 2-1 undervejs i holdkampen.

De danske badmintonspillere kæmpede bravt, men det var ikke nok, da der fredag blev spillet kvartfinaler ved VM for blandede hold (Sudirman Cup, red.)

I femte og afgørende kamp blev det kineserne, der vandt, hvilket sendte dem i semifinalen på bekostning af Danmark, der nu kan rejse hjem.

Danmark 2 - 3 Kina

  • Herredouble: Anders Skaarup/Frederik Søgaard 17-21, 21-16, 21-19 He Jiting/Zhou Haodong
  • Damesingle: Mia Blichfeldt 21-18, 8-21, 17-21 Chen Yufei
  • Herresingle: Viktor Axelsen 21-17, 21-14 Shi Yuqi
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen 10-21, 13-21 Jia Yifan/Chen Qingchen
  • Mixeddouble: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje 18-21, 12-21 Wang Yilyu/Huang Dongping

Skaarup/Søgaard 2 - 1 He/Zhou

Herredouble-kampen indledte kvartfinalen, hvor den danske duo kom skidt i gang. Kampen var ikke mange minutter gammel, før danskerne var nede med seks point. 9-3, 10-4 og 11-5 førte Kina blandt andet i første sæt.

Skaarup og Søgaard kæmpede sig bravt tilbage i førte sæt og fik ganske imponerende udlignet til 12-12. Danskerne fik efterfølgende godt fat, selvom den kinesiske duo havde teten med et par points forspring.

Skaarup og Søgaard kom på 16-17, men derfra gik det i stå. He og Zhou holdt hovederne kolde og minimerede fejlene, hvorfor kineserne noterede sig for en 21-17-sejr i første sæt.

I andet sæt kom Skaarup og Søgaard hurtigt på 2-0, men inden de så sig om, var den kinesiske duo lige pludselig foran 6-3. Den danske herredouble fik stoppet den kinesiske pointstime, og kort efter var kampen vendt på hovedet igen. 9-7 til danskerne.

De to danskere var velspillende og endte med en overbevisende 21-16-sejr i andet sæt.

Kineserne kom buldrende ud til tredje og afgørende sæt, og efter en håndfuld minutter var de allerede foran 8-2. Det var derfor op ad bakke i resten af tredje sæt.

De undertippede danskere var hele tiden bagud, men de nægtede at give op. Trods en kinesisk 15-10-føring fik Skaarup og Søgaard udlignet til 19-19. Det store comeback blev kort efter en realitet, da Søgaard servede en 21-19-sejr hjem til Danmark.

Anders Skaarup og Frederik Søgaard vandt 2-1 i den første kamp mellem Danmark og Kina ved VM for blandede hold. Video: Nicolai Dvinge

Mia Blichfeldt 1 - 2 Chen Yufei

Mia Blichfeldt gik på banen velvidende, at hun kunne bringe Danmark i en yderst favorabel position ved at vinde.

Det ville give en 2-0-sejr, inden Viktor Axelsen så kunne gå på banen og afgøre det hele i herresinglen mod Shi Yuqi. Blichfeldt var klar underdog, og de seneste tre indbyrdes opgør er ligeledes vundet af kineseren.

Det var dog danskeren, der kom bedst ud til opgøret, og derfor så det rigtig sjovt ud, da Blichfeldt bragte sig foran 9-6 i første sæt. Den danske damesingle fortsatte sit imponerende spil i første sæt, hvorfor hun senere bragte sig foran med 17-12.

Seks kinesiske point i streg fik dog vendt partiet. Kort efter førte Chen Yufei 18-17. Blichfeldt fandt dog noget ekstraordinært frem fra gemmerne. Blichfeldt rejste sig igen og tog på imponerende vis første sæt med 21-18.

Andet sæt blev en kort fornøjelse for Mia Blichfeldt. Chen Yufei fik danskeren ud at løbe og var i konstant kontrol, da hun på godt ti minutter tog en 21-8-sejr.

Den olympiske guldvinder havde så småt fundet det spil, der sikrede hende guldmedaljen i Tokyo. Blichfeldt kæmpede med alt, men Chen Yufei var så godt som umulig at tage point imod.

Chen Yufeis 6-1-føring i tredje sæt udviklede sig til en 14-11-føring. Blichfeldt holdt med andre ord god stand, men hun manglede stadig at få kontakten. Det gjorde hun kort efter, hvor Blichfeldt fik udlignet til 15-15 mod den olympiske mester.

Et par danske fejl blev dog efterfølgende rigtig dyrebare. Chen Yufei fik lukket tredje sæt 21-17 og bragte Kina på 1-1.

Mia Blichfeldt vandt første sæt over den olympiske mester, men måtte i sidste ende se sig slået 2-1. Video: Nicolai Dvinge

Viktor Axelsen 2 - 0 Shi Yuqi

På papiret var herresinglen Danmarks stærkeste kort inden kvartfinalen mod Kina.

Viktor Axelsen, den olympiske guldvinder, var udvalgt til at møde Shi Yuqi. Og den danske stjerne levede fuldstændig op til sin favoritværdighed.

I første sæt viste Axelsen sig flere gange frem, men ved stillingen 9-6 og 19-15 fik danskeren for alvor publikum til at spærre øjnene op. Her leverede Axelsen to feberredninger, og den kinesiske modstander kunne ikke rigtig gøre andet end at trække på smilebåndet.

Axelsen var storspillende og vandt første sæt med 21-17.

Shi kom rigtig godt ud til andet sæt og bragte sig foran 3-0. Måske sad folk og rystede lidt i bukserne her, men det gjorde Axelsen i den grad ikke.

Den olympiske mester holdt hovedet koldt fik vendt kampen til egen fordel. Den danske herresingle var overlegen i andet sæt og sikrede sejren i to sæt. Det afgørende sæt blev vundet 21-14.

Viktor Axelsen var overlegen, da han bragte Danmark foran 2-1 i VM-kvartfinalen mod Kina. Video: Nicolai Dvinge

Fruergaard/Thygesen 0 - 2 Jia/Chen

Danmark var på forhånd dømt til at stå over for en yderst svær opgave mod OL-sølvvinderne. Og den danske duo fik det da også så svært som forventet.

Fruergaard og Thygesen kom bagud 9-12 i første sæt. Og faktisk kom de bare længere og længere bagud, som sættet skred frem, hvorfor de i sidste ende tabte 21-10.

Andet sæt var kun meget få minutter gammelt, før danskerne var nede med 5-1. Fruergaard og Thygesen gjorde, hvad de kunne, men det var langt fra nok.

Jia og Chen vandt andet sæt med 21-13 og bragte dermed VM-kvartfinalen mellem Kina og Danmark på 2-2.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen kunne ikke stille meget op, da de mødte OL-sølvvinderne i VM-kvartfinalen. Video: Nicolai Dvinge

Christiansen/Bøje 0-2 Wang/Huang

Det betød, at det hele skulle afgøres i mixeddouble, hvor Mathias Christiansen og Alexandra Bøje stod med ansvaret i hænderne. Men på den modsatte side stod de kinesiske OL-guldvindere.

Fra starten af kampen var det ikke til at se, at danskerne var underdogs. Christiansen og Bøje kom flyvende ud af starthullerne og bragte sig foran 12-4.

Stille og roligt kravlede kineserne dog tættere på, og ved 17-17 var der igen kontakt. Tre kinesiske point i træk sikrede Kina første sæt med 21-18.

Andet sæt var helt lige op til 10-10, men herfra viste kineserne sig klart bedst. Wang og Huang lukkede kampen med 21-12 og sikrede dermed Kina en plads i VM-semifinalen.

De danske spillere kan i stedet rejse hjem og begynde forberedelserne frem mod Thomas & Uber Cup, der spilles i Aarhus fra 9.-17. oktober.