Landstræneren jubler trods nederlag

Danmark udfordrede Kina til det sidste, men tabte kvartfinalen ved Sudirman Cup.

Se Sudirman Cup på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Historisk set er Kina nærmest enehersker i VM for blandede hold, Sudirman Cup, men fredag blev de i dén grad udfordret af Danmark.

Efter den højst overraskende åbningssejr til den danske herredouble med Anders Skaarup og Frederik Søgaard, som ikke spiller sammen til daglig, åbnede mulighederne sig pludselig.

Damesinglen Mia Blichfeldt tabte tredje og afgørende sæt til Chen Yufei med 17-21, hvorefter Viktor Axelsen sikkert bragte Danmark foran med 2-1 i kampe.

I damedoublen og mixed doublen var danskerne dog chanceløse, så Kina endte med at spille sig i semifinalen.

- Det var en helt unik og fantastisk holdkamp med stor nerve i. Stor ære til alle spillerne på og uden for banen for at give det maksimale og samlet lægge stort pres på Kina, som viser deres vanvittige bredde og høje niveau, som er det, vi taber mod til sidst, hvor de stiller op med endnu et verdensklassepar, siger landstræner Kenneth Jonassen til Badminton Danmarks hjemmeside.

- Men den her præstation er noget, vi kan bygge videre på. Ikke mindst de næste 14 dage, hvor endnu en stor oplevelse venter for os med Thomas Cup og Uber Cup på hjemmebane.

De to holdturneringer - henholdsvis for herrer og damer - spilles fra den 9 til 17. oktober i Danmark.

- Jeg føler, det her hold har en exceptionel god holdånd. Det har nogle gange været en svær opgave at få det blandede hold til at gå op i en højere enhed, men folk er virkelig trådt i karakter. Så stor respekt for spillerne og det arbejde, de har lavet. De har fået det maksimale ud af hinanden, og det er endnu en ting, vi kan bygge videre på, siger landstræneren.

Kina har vundet Sudirman Cup 11 af de seneste 13 gange. Kineserne møder netop nu Sydkorea i semifinalen, og kampen kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Senere på dagen mødes Japan og Malaysia i den anden semifinale.

Sådan gik det mod Kina

  • Herredouble: Anders Skaarup/Frederik Søgaard 17-21, 21-16, 21-19 He Jiting/Zhou Haodong
  • Damesingle: Mia Blichfeldt 21-18, 8-21, 17-21 Chen Yufei
  • Herresingle: Viktor Axelsen 21-17, 21-14 Shi Yuqi
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen 10-21, 13-21 Jia Yifan/Chen Qingchen
  • Mixeddouble: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje 18-21, 12-21 Wang Yilyu/Huang Dongping