England trækker sig fra VM i Danmark

England har opgivet at stille et konkurrencedygtigt hold til herrernes hold-VM.

England er så hårdt ramt af skader, at deltagelsen ved herrernes hold-VM er umuliggjort.

Tre ud af fire herresinglespillere er ukampdygtige, og derfor har det engelske landshold trukket sig fra den såkaldte Thomas Cup, som for første gang nogensinde afholdes i Danmark.

- Skader til de højtrangerede spillere betyder, at Badminton England ikke er i stand til at stille et konkurrencedygtigt hold. Derfor har vi besluttet at trække os fra turneringen, lyder det i en pressemeddelelse.

England var havnet i en modbydelig pulje, hvor Japan og Malaysia ventede sammen med Canada.

Ved det netop overståede Sudirman Cup, VM for blandede hold, var verdens nummer 205, Johnnie Torjussen, eneste herresinglespiller i aktion.

Englands bedste spiller er Toby Penty, der er verdens nummer 51.

Langt fra toppen

England melder ikke noget om, hvem de tre skadede spillere er. Men ifølge badmintonekspert på TV 2 SPORT Joachim Fischer, der tidligere har været med i det engelske landsholds trænerteam, giver afbuddet god mening.

- Der er lavvande i England på herresinglesiden, så de spillere, de ville skulle udtage, er nede på et niveau, der svarer til de danske divisionsspillere, siger han.

- Så det vil næsten virke pinligt, for England er en stor badmintonnation. I hvert fald på europæisk plan.

Thomas Cup starter lørdag den 9. oktober og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danmark er i gruppe med Sydkorea, Frankrig og Tyskland.