Badminton

Blichfeldt fik et chok, da hun gik på banen til skæbnekamp

Mia Blichfeldt var ikke forberedt på det store fremmøde i hallen i Aarhus til lørdagens Uber Cup-kampe mod Malaysia.

Hun er vant til at spille i store haller rundt om i hele verden, og derfor havde hun måske forventet en mere afdæmpet affære i lørdagens Uber Cup-kamp i Aarhus.

Men det fik hun ikke.

Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt trådte ind i en hal fyldt med tilskuere, der var klar til at følge netop hendes kamp, og det blev derfor langt fra den rolige og sikre entré, hun formentlig havde regnet med.

- Jeg tror, jeg fik lidt et chok over, hvor mange mennesker der sad inde i hallen, og så blev jeg lidt forvirret over, hvilken bane jeg skulle spille på til at starte med.

- Så jeg fik lige en lidt forvirrende start, siger en grinende Mia Blichfeldt til TV 2 SPORT.

Desværre for Blichfeldt fik forvirringen indflydelse på hendes spil i den første del af kampen, hvor hun, inden hun fik set sig om, var bagud 7-1.

Blichfeldt fik dog fat i både det spillemæssige og det mentale, og med en fornem stime spillede hun sig tilbage i kampen til stillingen 8-8.

- I starten af første sæt står jeg meget stille, efter jeg har slået. Men så kom jeg op i tempo, og jeg fik fat i min attitude med det samme, og det bar mig bare igennem hele kampen.

Efterfølgende fortsatte hun det gode spil og tog sejren i to sæt med cifrene 21-11, 21-7.

Derfor var både chokket og forvirringen også fortid, da en glad Blichfeldt satte ord på oplevelsen efter kampen.

- Hvilken følelse det var at stå derinde. Det var megafedt. Jeg synes også, det er megafedt, det er mig, der får lov til at starte ud som den første dansker og så endda tage en sejr. Fed opbakning, virkelig god oplevelse, siger den 24-årige singlespiller.

Blichfeldts kamp var den første af i alt fem danske kampe lørdag ved Uber Cup.