Badminton

Danmark indleder VM med skæbnekamp

Lørdag begynder Uber- og Thomas Cup i Aarhus, og de danske kvinder lægger ud med en meget afgørende kamp mod Malaysia.

Allerede efter den første af tre gruppekampe kan Danmark være så godt som videre ved Uber Cup.

Eller så godt som ude af turneringen.

Ved hold-VM i Aarhus lægger Danmarks kvinder nemlig ud mod Malaysia, der ventes at blive konkurrenten om andenpladsen i gruppen.

- Det her er klart den vigtigste kamp for det danske Uber Cup-hold. De er i gruppe med Kina, Malaysia og Canada, og kineserne er store favoritter. Der skal ske noget helt vildt, hvis Canada ikke slutter sidst, og derfor er Danmarks kamp mod Malaysia en skæbnekamp om andenpladsen, siger TV 2 SPORTs badmintonredaktør Dennis Bostrup.

Sådan ser de også på kampen i den danske trup.

Sara Thygesen: - Ja, det er ikke meget galt. Kina er et rigtigt godt hold, og Canada har også nogle gode spillere – og vi ved ikke helt, hvordan de står i deres første single. Det bliver også en vigtig kamp, men Malaysia bliver helt sikkert en nøglekamp.

Maiken Fruergaard: - Når man en af de ældre på holdet, vil man gerne give noget til de andre. Så vi håber, vi kan komme med et niveau, der kan hive de andre med op.

Mia Blichfeldt: - Vi har snakket rigtigt meget om, at det er vigtigt, at uanset hvem vi møder, så skal vi smide alt ind. Så kan den næste føle, at der er en masse energi på banen. Så jeg ser det ikke som et pres at spille først. Jeg ser det som en megafed oplevelse og en kæmpe mulighed at kunne sætte kampen i gang med 1-0.

Alexandra Bøje: - Det bliver en alt eller intet-kamp. Vi ved godt, vi skal slå Malaysia for at gå videre. Kina er nærmest umulige at slå for os, og vi skal gerne vinde over Canada. Så det er en rigtig, rigtig vigtig kamp for os mod Malaysia.

Mette Poulsen: - Begge deres doubler har vist rigtigt højt niveau på det seneste, men vi står med tre singler, hvor vi ser gode muligheder for sejre. Jeg synes også, vi har en mulighed i damedouble – men det bliver ekstremt svære kampe.

Mens Danmarks kvinder indleder Uber Cup mod Malaysia, tager herrerne hul på Thomas Cup mod Frankrig.

- Her er Danmark storfavorit. Derfor er kvindernes kamp den mest interessante på åbningsdagen, siger Dennis Bostrup.

Uber Cup og Thomas Cup sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.