Badminton

Danmark vinder skæbnekamp efter drama

Danmark vandt den vigtige Uber Cup-kamp mod Malaysia med 4-1 i kampe og har nu et godt udgangspunkt for at komme i kvartfinalen.

Danmark var kun kortvarigt under pres, da landsholdet besejrede Malaysia i den potentielt afgørende gruppekamp om andenpladsen ved Uber Cup.

Udover Malaysia er Danmark i gruppe med Kina og Canada ved Uber Cup, der afholdes i Danmark i Aarhus. Gruppens storfavorit Kina vandt lørdag formiddag sikkert 5-0 over puljens formodede svageste hold Canada. Kun nummer et og to går videre fra gruppespillet.

Danmark - Malaysia: 4-1

  • Første singlekamp: Mia Blichfeldt - Kisona Selvaduray (21-11, 21-7)
  • Første doublekamp: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Lee Meng Yean/Thinaah Muralitharan (21-19, 10-21, 21-13)
  • Anden singlekamp: Line Christophersen - Eoon Qi Xuan (21-18, 18-21, 17-21)
  • Anden doublekamp: Amalie Magelund/Freja Ravn - Teoh Mei Xing/Yap Ling (21-13, 21-19)
  • Tredje singlekamp: Line Kjærsfeldt - Karupathevan Letshanaa (21-18, 21-13)

Mia Blichfeldt overkommer dårlig start

Det var en nervøs start for den 24-årige dansker, der indledte kampen mod Kisona Selvaduray med flere fejl. Mia Blichfeldt kom bagud med 1-7, hvorfor der tydeligt kom ekstra pres på danskeren.

Heldigvis blev Blichfeldt mere rolig i sit spil, og kort tid senere kunne danskeren udligne til 8-8. De flotte danske spil fortsatte herefter, og ved stillingen 13-8 havde Blichfeldt vundet 10 point i streg.

Mia Blichfeldt fortsatte det solide spil og fik stor opbakning fra hjemmepublikummet i hallen. Danskeren vandt uden problemer første sæt med 21-11.

Andet sæt startede som første sæt sluttede – med Mia Blichfeldt som altdominerende. Danskeren kom foran 4-0 og virkede fuldstændig i kontrol.

Få minutter senere førte danskeren, der rangerer som nummer 12 på singleranglisten, 9-1 og viste ingen tegn på hverken træthed eller manglende koncentration.

Blichfeldt udstillede i andet sæt Kisona Selvaduray og var i stort spilhumør. Ved stillingen 15-2 knyttede danskeren næven og smilte energisk.

Mod kampens slutning kom der et par skønhedsfejl fra danskeren, men det ændrede ikke på kampens samlede udfald. Mia Blichfeldt vandt andet sæt i overbevisende stil med 21-7. Kampen varede blot 31 minutter.

Se sæt- og matchbolde fra Mia Blichfeldts sejr over malaysiske Kisona ved VM for hold. Video: TV 2 SPORT

Fruergaard og Thygesen vinder efter nervøs kamp i tre sæt

Efter en indledende dansk føring var der, midt i første sæt, status quo ved stillingen 10-10 i den første damedouble. Herefter trak Fruergaard og Thygesen fra og kom foran 18-10. Selvom en række danske fejl bragte spændingen tilbage, var danskerne kølige og vandt første sæt 21-19.

Andet sæt startede ærgerligt for danskerne, der blev for aggressive i deres spil. 10-3 var danskerne bagud halvvejs, og Lee og Thina fra Malaysia fortsatte deres flotte spil hele sættet. 21-10 vandt de over to opgivende danskere.

Heldigvis kom danskerne flyvende fra start i tredje sæt og førte hurtigt 8-1. Det indledende forspring var nok til at sikre sættet med 21-13, og derfor kunne Fruergaard og Thygesen til sidst juble over sejren.

Undervejs bøvlede danskerne med flere ting - blandt andet forholdene.

- Der er ingen tvivl om, at det er en tung hal, og jeg skiftede rigtig mange bolde for at få noget mere fart, sagde Sara Thygesen efter kampen til TV 2 SPORT.

Videoen her byder på sæt- og matchbolde fra Sara Thygesen og Maiken Fruergaards tætte opgør ved VM mod Malaysia. Video: TV 2 SPORT

Line Christophersen taber overraskende

Den 21-årige Line Christophersen mødte fra start hård modstand i sin singlekamp og var midtvejs i første sæt bagud med 8-11 til Eoon.

Danskeren fandt heldigvis flot spil frem og kom tilbage. Efter en enkelt misset sætbold vandt Line Christophersen fortjent første sæt med 21-18.

Igen i andet sæt kom danskeren dårligt fra start, og der var ikke spillet mange minutter, før hun var bagud med 1-6.

Line Christophersen kom efter det, men en virkelig velspillende Eoon gjorde det svært for danskeren. Derfor blev andet sæt en tæt og nervepirrende affære. Desværre faldt det ud til Eoons fordel, der vandt andet sæt med 21-18.

Tredje og afgørende sæt startede meget lige, men Eoon var storspillende og pressede danskeren til det yderste. Midt i tredje sæt førte Eoon 11-4 og virkede i kontrol.

Danskeren forsøgte ivrigt at hænge i, og indledte også et storstilet comeback, men Eoon var for stærk og vandt fortjent tredje og afgørende sæt med 21-17.

- Jeg synes, jeg har svært ved at finde en ro og bare spille mit spil. Jeg skal turde afgive lidt mere, for det bliver lidt for fladt det hele, siger en skuffet Line Christophersen til TV 2 SPORT efter kampen.

Line Christophersen kom ud i tre sæt ved tredje VM-kamp mod Malaysia, men det endte med et dansk nederlag. Se sæt- og matchbolde her. Video: TV 2 SPORT

Damedouble sikrer dansk sejr

Amalie Magelund og Freja Ravn spillede flot gennem hele første sæt i deres doublekamp. Der var enkelte danske fejl i starten, men herefter spillede de sig flot op og var deres modstandere overlegne. I sikker stil vandt Ravn og Magelund første sæt med 21-13.

Og allerede fra andet sæts begyndelse var danskerne igen i kontrol. Med en midtvejsføring på 11-5 lignede det et nyt sikkert dansk sæt og dermed sejr.

Men så kom der et par ærgerlige danske fejl, hvilket bragte Teoh Mei Xing og Yap Ling tilbage i kampen og pludselig stod det 14-14 og så var spændingen tilbage.

Men Magelund og Ravn fandt hinanden igen og vandt et nervepirrende andet sæt med 21-19.

Dermed vandt danskerne også kampen og sikrer Danmark den samlede sejr mod Malaysia.

- Det var sindssygt fedt. Det var så fedt at spille på hjemmebane og publikum var med os hele vejen. Det giver os virkelig meget selvtillid, at vi slår Malaysia, siger Amalie Magelund til TV 2 SPORT efter kampen.

Kjærsfeldt fuldender succesfuld dansk start

Line Kjærsfeldts kamp var ligegyldig for kampen mellem Danmark og Malaysia, men kan, afhængigt af resultaterne, spille en rolle senere i gruppespillet.

Måske derfor var danskeren også motiveret fra kampens indledning og vandt efter et par misbrugte sætbolde første sæt 21-18 over Letshanaa.

Danskeren indledte også andet sæt bedst og var midtvejs foran med 11-6.

Den føring blev aldrig rigtig truet, selvom Letshanaa ydede solid modstand undervejs. Derfor kunne Kjærsfeldt lade sig hylde på hjemmebane, efter hun vandt andet sæt med cifrene 21-13.

- Jeg synes egentlig, jeg spiller i et højt tempo. Det giver altid en masse selvtillid at vinde, og jeg kan tage mit spil med videre, siger Line Kjærsfeldts til TV 2 SPORT efter kampen.

Alle Danmarks fem kampe mod Malaysia kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.