Badminton

Kæmpe forløsning – Danmark får perfekt VM-start

Danmark var favorit i første kamp ved VM for herrehold (Thomas Cup), da de tog imod Frankrig, men kampen gav større problemer end forventet.

Den danske landstræner Kenneth Jonassen havde allerede inden første Thomas Cup-kamp mod Frankrig givet udtryk for, at han havde stor respekt for modstanderen. Og det skulle vise sig at være med god grund.

Danmark stillede op med stærke navne anført af den olympiske guldvinder, Viktor Axelsen, på hjemmebane i Aarhus, og selvom danskerne vandt 5-0, så tog kampen næsten seks timer og sluttede før lidt i et natten til søndag.

Danmark 5-0 Frankrig

  • 1. herresingle: Viktor Axelsen - Christo Popov (21-13, 20-22, 21-8)
  • 2. herresingle: Anders Antonsen - Arnaud Merkle (21-11, 21-7)
  • 2. herredouble: Mads Kolding/Frederik Søgaard - Fabien Delrue/William Villeger (19-21, 21-14, 21-15)
  • 3. herresingle: Rasmus Gemke - Alex Lanier (21-15, 16-21, 22-20)
  • 1. herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup - Christo Popov/Toma Junior Popov (21-15, 22-20)

Ved Thomas & Uber Cup spilles der henholdsvis tre singler og to doubler i hver holdkamp. I gruppespillet gennemfører man samtlige fem kampe, uanset om holdkampen er afgjort tidligere.

Axelsen i problemer giver Danmark god start

De danske herrer er udråbt til at kæmpe med om Thomas Cup-guldet, og hvis det skal blive en realitet på næste søndag, så kræver det uden tvivl storspil fra verdens nummer to, Viktor Axelsen.

OL-guldvinderen viste fra starten af kampen, at han var klar til at spille lange dueller mod det 19-årige franske stortalent Christo Popov. De to spillere fulgtes ad til 5-5, men stille og roligt blev klasseforskellen tydelig. Selvom franskmanden hang ved til 12-10, så lukkede Axelsen sikkert første sæt med 21-13.

I andet sæt var det lige frem til 10-9, inden danskeren trak fra og bragte sig foran 15-10. Her syntes det efterhånden afgjort, men Popov formåede at vinde fem dueller i træk og bringe balance i regnskabet. Franskmanden udnyttede sit momentum til at buldre videre, og pludselig stod Popov med en sætbold.

Alvorlig fransk krampe

Selvom Axelsen overlevede den første af slagsen, så var det verdensranglistens nummer 71, der meget overraskende vandt andet sæt 22-20. Samtidig virkede Viktor Axelsen frustreret og forsøgte at peppe sig selv op.

Chokket var heldigvis midlertidigt, da Axelsen hurtigt bragte sig foran 7-1 i tredje sæt. Ved stillingen 11-7, da spillerne skulle bytte side, løb Popov ovenikøbet ind i en alvorlig krampe. Ja, franskmanden var fuldstændig færdig og havde ikke mere at give af.

Popov kæmpede bravt de efterfølgende dueller, men måtte til sidst sande, at kroppen havde givet op. I de sidste to dueller af kampen lavede Axelsen bare en serv, som franskmanden ikke gjorde noget ved, så sejren kom i hus med 21-8.

Viktor Axelsen vandt over Christo Popov, der endte kampen i en massiv krampe ved Thomas Cup. Video: TV 2 SPORT

En lidt ærgerlig afslutning på en god kamp, men for Danmark var det vigtigt at bringe sig foran 1-0 og få en god start på VM.

Antonsen følger op med sikker sejr

Efter første kamp, der blev mere spændende end forventet, var det Anders Antonsen, der gik på banen i sin barndomsby, hvor det betyder meget for ham at spille VM for herrehold.

Og hvis aarhusianerne havde købt billet for at se den lokale helt, så fik de i den grad valuta for pengene. Antonsen var sin franske modstander overlegen, og Arnaud Merkle fik ikke et ben til jorden, da danskeren vandt 21-11, 21-7.

Dermed fortsatte Antonsen, hvor han slap ved Sudirman Cup i sidste uge. Her smadrede han den indonesiske stjerne Anthony Ginting, da han viste en sjældent set udgave af Antonsen.

Dansk herredouble vinder tæt kamp

Med to sejre i bagagen gik Mads Kolding og Frederik Søgaard på banen velvidende om, at de kunne sikre Danmark sejren. Hurtigt stod det dog klart, at kampen ville blive en tæt affære, hvor specielt Mads Kolding kæmpede med at få spillet i gang.

Det betød også, at franskmændene vandt første sæt 21-19, imens Kolding frustreret slog ketsjeren igennem luften som et tegn på, at han ikke var tilfreds med sig selv. I andet sæt blev der rettet op på tingene, og danskerne vandt 21-14, mens Søgaard spillede med en voldsom energi.

Derfor skulle det hele også afgøres i tredje og afgørende sæt. Her var der skiftende føringer op til stillingen 11-11, hvor Kolding og Søgaard tog tre point i træk og skabte hul til franskmændene. Det blev aldrig lukket igen, og så kunne Kolding og Søgaard juble over sejren – både i deres kamp og i selve holdkampen, da Danmark kom foran 3-0.

Den danske herredouble Mads Kolding og Frederik Søgaard sikrede sejren over franksmændene, da de vandt den tredje ud af fem kampe. Video: TV 2 SPORT

Gemke i store problemer mod 16-årig

24-årige Rasmus Gemke kunne spille uden nerver, for Danmark havde allerede sikret sig sejren mod Frankrig, da han skulle i aktion i sin herresingle.

Danskeren spillede også ubesværet i store dele af første sæt, der blev vundet med 21-15. Men selvom sættet kom relativt sikkert i hus, ydede den franske modstander Alex Lanier undervejs flot modstand.

Andet sæt var straks mere problematisk for danskeren, der midtvejs var nede med 11-8. Det blev aldrig køn badminton, og det blev undervejs tydeligt, at Gemke manglede både motivation og fokus. Det udnyttede den blot 16-årige Alex Lanier og vandt andet sæt med 21-16.

For tredje gang i holdkampen skulle der et tredje sæt til at afgøre tingene, og da Gemke bragte sig foran 19-12, så alt lyst ud. Lige indtil Lanier lavede et vildt comeback med otte point i træk. Alligevel var det Gemke, der endte med at vinde 22-20 og tage sejren.

Rasmus Gemke sørgede for fjerde sejr på stribe mod franskmændene ved Thomas Cup. Video: TV 2 SPORT

Herredouble lukkede med sejr

Efter midnat gik herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup så på banen.

Det tog dem 45 minutter at vinde 21-15, 22-20, og så kunne samtlige tilbageværende i Ceres Arena og de resterende danske spillere ellers tage direkte hjem i seng.

Søndag holder herrerne pause, mens de danske kvinder skal i aktion igen, når de møder Canada i Uber Cup.