Badminton

- Længe siden, jeg har haft sådan en dag, siger Axelsen

Viktor Axelsen følte sig ikke tilpas, da han lørdag aften sled sig til sejren mod franske Christo Popov i tre sæt ved Thomas Cup.

I august vandt han OL-guld i overbevisende stil uden at afgive ét sæt, men lørdag aften måtte han ud i tre sæt for at slå nummer 34 på verdensranglisten.

Viktor Axelsen var nemlig mere end almindeligt presset, da han mødte den 19-årige franskmand Christo Popov ved Thomas Cup.

- Jeg er der ikke 110 procent fysisk sådan rent overskudsmæssigt. På banen har jeg det ikke supergodt i dag, hvis jeg skal være helt ærlig, siger han til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg er tung i kroppen og har ikke den der tro på, at jeg skal angribe meget.

- Nogle gange kommer de her dage, men det er længe siden, jeg har haft en dag, hvor jeg har følt det så slemt her, lyder det fra danske herresingle.

Viktor Axelsen - Christo Popov

  • Første sæt: 21-13
  • Andet sæt: 20-22
  • Tredje sæt: 21-18

Franskmand i krampe

Viktor Axelsen var ikke den eneste, der bøvlede med fysikken. Hans franske modstander Christo Popov var kampen igennem presset til det maksimale, og det betalte han en dyr regning for i tredje sæt.

For ved stillingen 11-7 rendte Popov nemlig ind i en alvorlig krampe, som franskmanden aldrig kom sig over. Popov forsøgte febrilsk at spille færdig, men måtte til slut sande, at tanken var helt tom for energi.

Viktor Axelsen kørte franske Popov helt ud, hvor benene ikke længere kunne følge med. Video: TV 2 SPORT

I kampens sidste to dueller så den trætte Popov blot til, da Axelsen servede, og dermed blev kampen afgjort uden modstand fra franskmanden. En lidt ærgerlig afslutning på en ellers flot præstation af den blot 19-årige Popov.

Trøjebyt efter kampen

Selvom Axelsen ikke var fysisk på toppen under lørdagens kamp, var der aldrig dårlig stemning mellem de to spillere. Der var derimod stor respekt spillerne imellem undervejs.

- Jeg har dyb respekt for Christo, og jeg synes, han spiller en fantastisk kamp. Specielt hans alder taget i betragtning. Det var virkelig flot spillet af ham, det må jeg sige, siger Axelsen.

- Han spurgte pænt, om vi kunne bytte trøjer, og det sagde jeg selvfølgelig ja til. Jeg har stor respekt for ham og er sikker på, han går en stor fremtid i møde.