Badminton

Dansk VM-debutant brød helt sammen efter sejr

Den 24-årige Thomas Cup-debutant Frederik Søgaard kunne ikke styre følelserne, da han stillede op til interview efter Danmarks første gruppekamp.

Tårerne trillede ned ad kinderne på Frederik Søgaard. Forløsende tårer.

Endelig stod han på den helt store scene for Danmark efter et par forfærdelige år, hvor han specielt har kæmpet med skader. Og så vandt han ovenikøbet sin første kamp sammen med makkeren Mads Kolding, da de bragte Danmark på 4-0 mod Frankrig.

Lige i dét øjeblik var det bare svært at være i momentet for Frederik Søgaard og forstå det hele. Allerede på vej ud af banen græd han, og da doublespilleren kom op til interview med TV 2 SPORT, gav han fuldstændig slip.

- Jeg tror, det er forløsning. At stå på hjemmebane foran et dansk publikum i så stor en turnering. Lidt den historie, som jeg har været igennem, med to store skader. Kæmpet for at komme med til det her, lød det fra en hulkende Søgaard, der fik tilføjet:

- Jeg står her og føler, jeg har spillet noget af det bedste, jeg har spillet, og jeg er i god form. Så det er glæde, og det er glæden over at være her.

Herefter måtte han tage en pause for at sunde sig, men det er der heller ikke noget at sige til, hvis man kigger på det, han har været igennem op til Thomas Cup (VM for herrehold, red.) i Aarhus.

Søgaards forfærdelige periode

Allerede for flere år siden blev han nemlig udråbt som Danmarks næste helt store doubletalent, men så gik det galt.

Derfor var der bestemt heller ikke noget at sige til, at tårerne fik frit løb, efter Kolding og Søgaard havde vundet 19-21, 21-14, 21-15.

Og så var det endda på en dag, hvor Mads Kolding kæmpede med at finde sit bedste spil frem. Det anerkendte han efter kampen, hvor han samtidig sendte roser afsted til sin makker.

- Efter kampen siger jeg til Frederik: ”Tak, fordi du bar mig igennem.” Jeg er også stolt af den udvikling, han har været igennem. Jeg spiller rædselsfuldt for at sige det mildt, men er glad for, at vi vinder. Det skal betyde noget, og selvfølgelig påvirker det også mig, at Frederik er så bevæget, sagde Mads Kolding, der med sine 33 år er den rutinerede i konstellationen.

Den danske herredouble Mads Kolding og Frederik Søgaard sikrede sejren over franksmændene, da de vandt den tredje ud af fem kampe. Video: TV 2 SPORT

Danmark vandt holdkampen 5-0 over Frankrig, og nu venter Tyskland i næste gruppekamp mandag, inden gruppespillet afsluttes med en kamp mod Korea onsdag.