Badminton

Tilskuers udbrud efter midnat fik dansker til at smile stort

Herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup fik en peptalk fra uventet side, da de som de sidste skulle i aktion ved Thomas Cup lørdag.

Klokken var 00.20, og de fleste spillere, tilskuere og andet godtfolk var gået hjem i seng.

Men på den oplyste bane i Ceres Arena var der stadig gang i en enkelt kamp.

Kampen var mellem den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup og et fransk par ved Thomas Cup. Men selvom dag efterhånden var blevet til nat, var de ikke alene.

En mindre gruppe tilskuere havde nemlig trodset søvnen – heriblandt en mand, der ved stillingen 20-14 til danskerne i første sæt sendte et motiverende råb afsted mod den danske double:

- Kom nu gutter!, lød det tydeligt ud i hallen.

Den klare besked nåede også ned på banen, hvor Kim Astrup ikke kunne lade være med at grine.

- Vi kiggede lige på hinanden og sagde: "Er det ikke godt nok, at vi er foran 20-14 eller hvad?" Jeg synes egentlig, vi gjorde det hæderligt, siger Kim Astrup, der dog til fulde accepterer råbet:

- Tilskuerne må gerne stille krav, når de bliver her til klokken 01.00 om natten.

Plejer at gå i seng flere timer før

Tilskuerråbet hjalp ikke i første omgang, da danskernes modstandere tog et enkelt point mere, inden Astrup og Skaarup fik lukket sættet 21-15.

Andet sæt blev noget mere tæt, men også her trak danskerne sig sejrrigt ud med en sætsejr på 22-20. Her var klokken omkring 01.00.

Grunden til, at de den danske herredouble først skulle i aktion på så sent et tidspunkt, var, at flere af tidlige kampe – hvor Danmark blandt andet allerede havde taget holdsejren – tog længere tid end ventet med flere lange kampe i tre sæt.

- Livet som topatlet viser sig fra en af sine mere ufavorable sider i dag. Vi står her klokken 00:55 og er færdige med en kamp. Men jeg synes, det er stærkt, vi tager den hjem, selvom holdkampen er ovre. Vi spiller fra 00-01. Det er ikke nogen nem kamp, siger Anders Skaarup til TV 2 SPORT.

- Jeg plejer at gå i seng klokken 21.30, så jeg har respekt for, at vi står her og giver den gas og spiller vores spil i stedet for at have ondt af os selv. Men klokken er da mange, må jeg sige.

Er det et reelt problem at spille så sent?

- Det er helt sikkert en ulempe at spille så sent i forhold til at få passet sin normale dagsrytme med måltider og søvn og så videre. Som Anders siger, sover vi normalt omkring 21.30, og i dag kommer vi i seng klokken 02.30 – optimistisk sat, siger Astrup.

Søndag holder herrerne pause, men de danske kvinder skal i aktion igen, når de møder Canada i Uber Cup. Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra cirka 18.45.