Badminton

- Jeg skal lige træne lidt videre, siger Axelsen efter knusende sejr

Viktor Axelsen fik så lidt modstand af Samuel Hsiao, at den danske verdensstjerne træner videre efter kampen.

Det føltes tilsyneladende lige så let, som det så ud, da Viktor Axelsen spadserede hen over Samuel Hsiao mandag aften.

Den olympiske mester indledte holdkampen mod Tyskland med en sikker sejr. På intet tidspunkt var Axelsen under pres, og derfor har han brug for at presse sig selv en lille smule.

Skal du egentlig træne videre efter sådan en kamp?

- Ja, jeg skal lige træne lidt videre. Jeg fører kæmpestort over Viktor Svendsen i kvartbane, så mon ikke vi lige fortsætter der en lille smule, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Ved holdturneringer som Thomas Cup er det ikke unormalt, at spillerne tager en tur i træningshallen efter store sejre. Modsat normale turneringer er der dage uden kampe, og derfor giver det god mening at holde sig i gang.

Især når man har det som Viktor Axelsen efter sejren i den første af fem kampe mod Tyskland.

- Hvis jeg skal være ærlig, fik jeg ikke supermeget ud af det. Med al respekt for min modstander, så havde jeg forventet, jeg skulle op mod Max Weisskirchen, som jeg har spillet lidt tættere med.

- Det var en kamp, hvor jeg kunne komme ind og mærke banen lidt igen. Men der var ikke så meget spil.

Ser frem mod afgørende kampe

I skrivende stund er der på den gode side af 150 placeringer mellem Samuel Hsiao og Max Weisskirchen på verdensranglisten. Og yderligere 57 placeringer fra Weisskirchen til Axelsen, der rangerer som nummer to i verden.

Hvad tænker du egentlig, når du møder sådan en modstander som i dag? Er du træt af det, eller skal han bare køres over?

- Jeg har selvfølgelig dyb respekt for dem, der står på den anden side af nettet. Hvis jeg kunne vinde med fire og fem, ville jeg have prøvet på at gøre det. Jeg ved ikke lige, hvad det blev i dag, men jeg prøvede i hvert fald at spille så godt, jeg kunne.

Viktor Axelsen knuste Samuel Hsiao med 21-9, 21-8. Og med sejren sikkert i hus konstaterer han:

- Det gode er, at jeg ikke brugte så meget energi, så jeg er helt klar til vores videre færd i turneringen.

Danmarks bedste placering ved Thomas Cup er guldet fra 2016, hvor Axelsen også var med. Årets turnering slutter på søndag.