Badminton

Vittinghus vinder afgørende kamp mod Tyskland

Danmark kom i uventede problemer i VM-gruppekampen mod Tyskland, der vandt to ud af de tre første kampe.

Det var langt fra så overlegent, som det kunne have været - men mandagens VM-kamp endte trods alt med dansk sejr.

Kombineret med Sydkoreas sejr over Frankrig er Danmark klar til kvartfinalen. I den sidste gruppekamp mødes Danmark og Sydkorea i en kamp om at blive nummer et og to i puljen.

Danmark 3-2 Tyskland

  • 1. herresingle: Viktor Axelsen - Samuel Hsiao (21-9, 21-8)
  • 1. herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup - Mark Lamsfuss/Marvin Seidel (20-22, 24-26)
  • 2. herresingle: Rasmus Gemke - Fabian Roth (19-21, 24-26)
  • 2. herredouble: Mathias Christiansen/Frederik Søgaard - Daniel Hess/Jan Colin Völker (21-12, 21-11)
  • 3. herresingle: Hans-Kristian Vittinghus - Matthias Kicklitz (21-15, 21-8)

Ved Thomas & Uber Cup spilles der henholdsvis tre singler og to doubler i hver holdkamp. I gruppespillet gennemfører man samtlige fem kampe, uanset om holdkampen er afgjort tidligere.

Axelsen sikrede god start

Det lugtede ikke af et tæt opgør, da Viktor Axelsen (nummer 2 i verden) mødte Samuel Hsiao (nummer 219 i verden) - og det blev det bestemt heller ikke.

Før tyske Hsiao fik set sig om, var han bagud med 3-11 ved opholdet i 1. sæt. Viktor Axelsen virkede revanchelysten efter en lunken første kamp ved Thomas Cup. Uden at være presset sikrede danskeren sig 1. sæt med 21-9 på bare 15 minutter.

I 2. sæt kom den tyske underdog bedre fra start, men der var på intet tidspunkt tvivl om kampens udfald. 11-6 ved opholdet og en sætsejr på 21-8 gav Danmark den perfekte start på holdkampen.

- Hvis jeg skal være ærlig, fik jeg ikke super meget ud af det. Det var en kamp, hvor jeg lige kunne mærke banen igen, men der var ikke så meget spil, lød det fra Viktor Axelsen efter kampen.

Faktisk var OL-guldvinderen ikke mere træt, end han tog en tur i træningshallen efterfølgende.

Der var ingen slinger i valsen fra Danmarks bedste, da han vandt i to sæt. Video: Jonas Kjærsgaard

Danske problemer i herredouble

Herefter ventede den på papiret sværeste kamp, da herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup mødte Mark Lamsfuss og Marvin Seidel.

Det danske par tabte til Lamsfuss og Seidel ved EM i maj, og mandag blev også en problematisk opgave. Astrup og Skaarup var bagud med 8-11 ved opholdet i 1.sæt.

Herfra blev danskerne mere aggressive, og tyskerne lavede flere fejl. Det betød en helt tæt afgørelse på sættet, som det tyske par dog nuppede med 22-20.

2. sæt stod der til gengæld Danmark på. I hvert fald til at starte med. Astrup og Skaarup var undervejs foran med 13-4, men så tog tyskerne over. Med noget af et comeback sikrede Lamsfuss og Seidel sig sættet (24-26) og sejren. Der blev derfor udlignet til 1-1 i kampe.

Det blev til et nederlag i to sæt, da Astrup og Skaarup smed en stor føring undervejs. Video: Jonas Kjærsgaard

Gemke skuffede

Dermed lå presset på Ramus Gemke, der er nummer 12 i verden. Han mødte Fabian Roth - til sammenligning er tyskeren nummer 360 på verdensranglisten.

Men det var bestemt ikke til at se på banen. Danskeren spillede uskarpt, og det udnyttede Roth fornemt. Et helt tæt 1. sæt endte med 21-19 med tysk fortegn.

- Det er simpelthen for uskarpt af Gemke, lød det flere gange fra ekspertkommentator Jim Laugesen under kampen.

Problemerne fortsatte i 2. sæt, hvor en hovedrystende Rasmus Gemke måtte sande, at tyskeren var en smule bedre på dagen. I et dramatisk 2. sæt vandt Fabian Roth højst overraskende med 26-24.

Rasmus Gemke - Fabian Roth.

Oprejsning

I den efterfølgende double formåede danskerne til gengæld at leve op til favoritværdigheden.

Mathias Christiansen og Frederik Søgaard var mindst et niveau over Daniel Hess og Jan Colin Völker, der havde enormt svært ved at følge med.

Derfor vandt danskerne ganske overbevisende med 21-12, 21-11. Og med 2-2 på tavlen var det op til Hans-Kristian Vittinghus at lukke kampen mod en spiller, der er 500 placeringer dårligere på verdensranglisten.

Mathias Christiansen og Frederik Søgaard vandt overbevisende i to sæt.

Vittinghus vandt

I opgørets femte kamp kom Hans-Kristian Vittinghus lidt blandet fra start mod Matthias Kicklitz.

Efterhånden som opgøret skred frem, kom Vittinghus dog mere og mere oven på.

I andet sæt var han markant bedre end Kicklitz, og efter adskillige timers spændende badminton kunne Vittinghus lade sig hylde som manden, der afgjorde kampen. Nøjagtigt som han afgjorde Thomas Cup-finalen i 2016, hvor Danmarks herrer vandt den hidtil eneste guldmedalje ved VM for hold.

Helt så langt er vi ikke i årets udgave af turneringen, men vi er da på vej. Med sejren er Danmark videre til kvartfinalen - ligesom de danske kvinder i øvrigt er.

Hans-Kristian Vittinghus vandt tredjesinglen i to sæt.