Badminton

Danmarks største stjerner spares i VM-gruppefinale

Der er flere overraskelser i holdopstillingen til Danmarks kamp mod Kina ved Uber Cup.

Danmark mod Kina. VM for damehold. Det bliver næsten ikke større, når de danske damer spiller gruppefinale mod kineserne tirsdag aften.

Men det bliver til gengæld uden de tre største navne for Danmark. Mia Blichfeldt og damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er således ikke på holdkortet.

Danmarks hold mod Kina

  • 1. damesingle: He Bingjiao - Line Christophersen
  • 1. damedouble: Chen Qing Chen/Jia Yi Fan - Amalie Magelund/Freja Ravn
  • 2. damesingle: Wang Zhi Yi - Line Kjærsfeldt
  • 2. damedouble: Huang Dong Ping/Li Wen Mei - Alexandra Bøje/Mette Poulsen
  • 3. damesingle: Han Yue - Julie Dawall Jakobsen

Hvorfor så egentlig ikke det? Det har Carsten Mogensen, der er ekspert på TV 2 SPORT under VM for hold, et bud på.

- Det er måske for at sparre kræfter og krudt til senere. Man ved måske godt, det bliver svært mod Kina. Når man er videre til kvartfinalen, er det måske dumt at risikere skader.

- Så er der andre, der kan få en chance. Men den er både og. Alle vil nok gerne spille, for det er fantastisk træning. Det er en kamp med meget højt niveau, siger den tidligere topspiller i herredouble.

Danske damedoubler i vigtig test

Vinderen af gruppen får den fordel, at holdet kun kan møde lande, der er blevet nummer to i gruppespillet. Men der er også noget andet på spil for det danske hold.

Carsten Mogensen vurderer således, at den damedouble, der præsterer bedst tirsdag aften, meget vel kan være på holdkortet til kvartfinalen.

- De spiller måske lidt om, hvem der er det bedste valgt som anden damedobule.

- Hvis jeg var træner, vil jeg sige, at Mette og Alexandra skulle spille. De to andre er også gode, men de spiller ikke med lige så stor kraft. Jeg ville gå med de "gamle", vurderer Carsten Mogensen.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen regnes som det sikre kort i damedouble. De er også bedst placeret på verdensranglisten.

Kampen om at blive Danmarks anden damedouble står derfor mellem Amalie Magelund/Freja Ravn og Alexandra Bøje/Mette Poulsen.