Badminton

Danskere forstår ikke kampafgørende kendelse

Kim Astrup er ikke enig i, at han begår en fejl i en kampafgørende serv mod Mark Lamsfuss og Marvin Seidel i holdkampen mellem Danmark og Tyskland.

14-5-føring. Hjemmebane i Aarhus. God stemning.

Alt tydede på, at den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup var i gang med at sende landskampen mod tyskerne Mark Lamsfuss og Marvin Seidel i tre sæt.

Sådan skulle det dog ikke gå. Langt fra. Danskerne smed en stor føring, og den tyske double fik bragt spænding i kampen. Ved stillingen 23-22 til Astrup og Skaarup var der alletiders mulighed for at afgøre sættet til egen fordel. Dommeren dømte dog servefejl, og i stedet endte den tyske duo med at vinde 26-24 og afgøre kampen i to sæt.

- Min første tanke er, at vi skulle have spillet tredje sæt lige nu. Det er lidt ærgerligt, vi bliver kaldt, efter han har smashet den i nettet. Det er faktisk det første, der popper op i mine tanker her efter kampen, siger Kim Astrup til TV 2 SPORT umiddelbart efter kampen.

- Det er sådan der, jeg gerne vil svippe. Hvis der er fejl... Hvad er det, han dømmer?, spørger Astrup retorisk.

Det virker til at være en slags dobbeltbevægelse?

- Det er jo nok det, der skal kaldes for, hvis der skal kaldes noget. Det er jo bare ærgerligt, fordi han slår den i nettet. Der er ikke så meget at komme efter. Vi kan ikke bruge det til en flyvende fis - om der er dobbeltbevægelse eller ikke. Når den kommer her i slow, synes jeg umiddelbart ikke, der er en dobbeltbevægelse. Men der er mange andre dueller, vi skal vinde i stedet for den der ene servefejl.

Servefejlen blev altså særdeles kampafgørende. Havde dommeren ikke dømt fejl, var pointet gået til Astrup og Skaarup, fordi tyskerne returnerede bolden i nettet.

Skuffede danskere

Opgøret mellem de to herredoubler var et led i holdkampen ved Thomas Cup mellem Danmark og Tyskland.

Viktor Axelsen vandt overlegent første kamp, mens Astrup og Skaarup-kampen var kamp to ud af fem.

Den afgørende kendelse var én ting. En anden ting var, at Astrup og Skaarup skuffende smed sættet trods store føringer som 14-5 og 16-10.

- Vi skal hjem og finde ud af, hvad der gik galt. Jeg kan jo godt nævne de fire dueller, hvor der sprænger en ketsjer, hvor vi bliver kaldt, og de to bolde, hvor de ligger ned, men vi gudhjælpemig stadig taber.

- Der er en masse, der går deres vej, men den ligger jo hos os selv. En 14-5-føring vil man gerne lukrere på, siger Anders Skaarup til TV 2 SPORT.

Heldigvis for Astrup og Skaarup fik nederlaget ikke alt for store konsekvenser. Rasmus Gemke tabte den efterfølgende kamp, men Danmark fik sikret sejren i de sidste to kampe.

Mathias Christiansen og Frederik Søgaard vandt over Daniel Hess og Jan Colin Völker (21-12, 21-11), mens Hans-Kristian Vittinghus afgjorde det hele til 3-2 med en sejr over Matthias Kicklitz (21-15, 21-8).