Badminton

- Det er grunden til, jeg stadigvæk spiller, siger lykkelig Vittinghus

Hans-Kristian Vittinghus kom til at spille en helt afgørende rolle, da han sikrede en samlet dansk sejr ved Thomas Cup.

Ikke mange havde regnet med spænding, da Danmark mødte Tyskland ved Thomas Cup i Danmark mandag aften.

Men det fik de. Faktisk var det danske hold nede med 1-2 efter tre kampe. Til slut stod Hans-Kristian Vittinghus med det store ansvar i den altafgørende femte kamp.

Med 21-15, 21-8 efterlod han ingen tvivl, og sejrens betydning var bestemt ikke til at tage fejl af.

- Det er det her, jeg lever og ånder for. Det er det, der er grunden til, jeg stadigvæk spiller. Det kan lyde sat meget på spidsen, men det er det sgu, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er det her, jeg allerhelst vil være med til. Det er det største mål for mig. Hvem ved, om jeg står der igen? Alderen indhenter jo også mig. Jeg kommer i hvert fald aldrig til at spille Thomas Cup på hjemmebane igen.

Hans-Kristian Vittinghus er blevet 35 år og er nummer 20 i verden. Efter kampen tog han turen rundt i hele hallen og jublede med publikum.

Skal landstræneren rokere?

Mens Vittinghus leverede en flot præstation, var Rasmus Gemke i anderledes store problemer. Han tabte sin kamp til Fabian Roth i to sæt.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen er selvskrevne til at spille to af de tre herresingler, der skal i aktion. Men betyder mandagens præstationer, at Vittinghus skal overtage for Gemke, når Danmark stiller i stærkeste opstilling?

Det gør det ikke, hvis man spørger den rutinerede dansker.

- Jeg synes ikke, det skal rokke ved rækkefølgen. Der er en grund til, at han ligger nummer 12, og jeg ligger nummer 20. Det er klart, at jeg har noget erfaring, men den eneste måde at få det på er ved at stå i situationerne.

- Det giver en tryghed at vide, at jeg er klar, hvis der er brug for det. Gemke er vores klare tredjevalg. Det har han gjort sig fortjent til, og sådan er det stadigvæk, siger Vittinghus.

Danmark spiller onsdag gruppefinale imod Sydkorea. Vinderen bliver nummer ét, og det er bestemt ikke uden betydning. Der trækkes således lod til kvartfinalerne, og her kan hold, der har vundet gruppen, kun trække toere.

Se kampen fra kl. 18.45 på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.