Badminton

Ekspert var uenig i beslutning – så skabte hun "drømmescenariet"

Det var ikke til at se på Line Kjærsfeldts præstation, at hun havde været ramt på selvtilliden tidligere i turneringen.

Da holdopstillingen til Danmarks Uber Cup-kamp mod Kina kom tirsdag, undrede Carsten Mogensen sig.

Den tidligere topspiller, der agerer ekspert på TV 2 SPORT under turneringen, havde ikke selv sendt Line Kjærsfeldt i aktion.

- Jeg er i bund og grund bare bekymret for hende. Bliver man ved med at sende en bokser i ringen, der taber, bliver man nødt til at passe på hende på et tidspunkt. Jeg ville have prioriteret anderledes, lød ordene i optakten.

Bekymringen var blandt andet møntet på Kjærsfeldts kamp mod canadiske Wen Yu Zhang tidligere i turneringen, hvor danskeren skuffede stort og tabte.

Tirsdag blev hun kastet ud i en på papiret langt sværere kamp mod Wang Zhi Yi, men heldigvis blev det en succes. Danskeren vandt ganske vist ikke, men præstationen var så opløftende, at hun gik fra banen med en god fornemmelse.

- Det var fedt at stå derinde. Vi havde nogle fede dueller, og jeg bevægede mig langt bedre, end jeg gjorde forleden. Jeg nød det virkelig.

- Jeg er bare ærgerlig over, at jeg ikke formåede at holde lidt mere sammen på det til sidst. Jeg lavede nogle dumme vurderinger. Jeg føler, at jeg havde styr på hende, hvis jeg spillede rigtigt, lyder det fra Line Kjærsfeldt.

Skal undgå et sort hul

Efter kampen fortalte den 27-årige VM-spiller, at hun har døjet med at blive for sur på sig selv. Det var blandt andet problemet i kampen mod canadieren.

- Jeg er meget perfektionistisk og vil gerne have, at alt skal være perfekt. Det kan det bare ikke være. Det er nemt at suge sig selv ned i et sort hul. Det snakkede vi om, at jeg ikke skulle gøre.

- Det var også derfor, jeg skulle have den her kamp for at komme ind og vise, hvad jeg kan. Jeg skulle have en god fornemmelse og forhåbentlig også forlade banen sådan. Det synes jeg, at jeg gjorde.

- Men jeg vil rigtig gerne vinde, så det er stadigvæk superærgerligt, siger hun.

Tager positive ting med

Nederlaget lød på 12-21, 21-15, 21-17, men det betyder ikke, at Kjærsfeldt ikke tager selvtillid med fra kampen.

- Nu har jeg døjet med en del skader. At man ikke formår at have et ordentligt træningsforløb gør, at man står meget usikkert. Sådan en som mig kan godt lide at mærke, at jeg står et godt sted.

- Hvis jeg ikke har det sådan, har jeg svært ved at finde selvtilliden. I sådan en kamp her kan jeg tage en masse selvtillid med hjem, lyder den opløftende melding.

Endte med "drømmescenariet"

Og så er vi tilbage ved Carsten Mogensen. Manden, der var bekymret for at sende Line Kjærsfeldt i aktion inden kampen.

Han åndede nemlig lettet op i studiet efterfølgende.

- Det her var drømmescenariet ved at sende hende ud at spille. Hun spillede godt og kunne godt have vundet. Hun havde helt sikkert en rigtig god oplevelse, lød vurderingen fra Mogensen.

Danmark tabte samlet til Kina, som dermed sikrede sig førstepladsen i puljen. Danskerne ender som nummer to, men holdet er klar til kvartfinalen.