Badminton

Gruppefinale ved VM kan gøre "kæmpe forskel" for Danmark

Vejen til Thomas Cup-trofæet er noget nemmere, hvis det lykkes at slå Sydkorea.

Det danske herrehold ved VM i Aarhus spiller onsdag gruppefinale ved Thomas Cup.

Selvom Viktor Axelsen og kompagni er videre til kvartfinalen, kan kampen mod Sydkorea få stor betydning.

Bliver man nummer ét i sin gruppe, undgår man nemlig de andre ettere. Og det giver alt andet lige en nemmere vej til det prestigefyldte trofæ.

- Selvom vi er gået videre, er det en vildt vigtig kamp. Der er kæmpe forskel på vinde puljen og blive toer, siger Hans-Kristian Vittinghus, som sikrede Danmark sejren over Tyskland med en sejr i femte og afgørende kamp.

Landstræner Kenneth Jonassen er bestemt ikke uenig.

- Vi kommer ikke til at spare nogen. At vinde gruppen betyder rigtig meget. Vi skal helst undgå favoritholdene i kvartfinalen, siger den tidligere topspiller.

"Jeg vil give min højre arm"

Mod Tyskland mandag blev Anders Antonsen sparet. Det sendte Hans-Kristian Vittinghus i aktion som den tredje herresingle.

Allerede efter kampen meldte han dog ud, at han ikke regner med at være en del af kampen mod Sydkorea. Selvom det vil betyde alverden.

- Det bliver sindssygt fedt. Det er de kampe, vi træner og spiller for. Jeg vil give min højre arm for at stå i kampen, men spiller de andre tre, vil jeg give alt, hvad jeg har på tilskuerpladserne.

- Jeg glæder mig til den kamp. Det bliver megafedt, siger den rutinerede dansker.

Danmark kommer efter alt at dømme til at spille med Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke i herresingle. Sidstnævnte tabte sin kamp til upåagtede Fabian Roth i duellen mod Tyskland.

Det danske Thomas Cup-hold møder Sydkorea onsdag klokken 19. Du kan se kampen på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.