Badminton

Antonsen var ”nærmest i chok”, da stjerne knuste hans magiske OL-tanke

Anders Antonsen var ikke sig selv efter nederlaget i OL-kvartfinalen. Nu er han klar til at bruge skuffelsen positivt.

Som han stod der under OL, gav ingenting mening.

Indonesiske Anthony Ginting var videre til semifinalen. Anders Antonsen skulle hjem. Det var ikke sådan, det skulle gå. Det var ikke sådan, han havde forestillet sig det.

På bagkant gav det også en fornyet motivation – en følelse af, at det skal fandme være løgn

Anders Antonsen

Anders Antonsen havde haft en god fornemmelse under OL. God er faktisk underdrevet. Det fortæller han, da han sidder til Thomas Cup i Danmark over to måneder senere.

- Jeg gik hele ugen og tænkte: Der kommer til at ske et eller andet magisk.

- Jeg har altid haft en stærk følelse af, at jeg er lavet til de situationer. Det kommer til at vise sig på et tidspunkt, når jeg står der. Det var det hårdeste ved det hele, siger en afslappet Antonsen i træningshallen.

Kampen endte med et snævert nederlag i tre sæt. Sølle tre point var Ginting bedre i 3. sæt. Derfor gjorde nederlaget også ekstra ondt.

- Jeg havde virkelig en tro på, at det kom til at ske for mig. Jeg var nærmest i chok over det. Det var som et barn, der fik at vide, at julemanden ikke eksisterer. Det var virkelige sådan ”shit man”. Jeg troede, det der skulle ske for mig.

Følte sig som et mørkt menneske

Skuffelsen gjorde noget ved Anders Antonsen. I hvert fald i en periode. Han var hurtigt tilbage i træning igen, men ikke alt var, som de plejede.

- Lige på bagkant af OL følte jeg mig som et meget mørkt menneske. Jeg følte mig ikke så glad. Som regel er jeg sjældent i dårligt humør.

- Jeg var bare mere for mig selv – selv, når jeg var sammen med andre, havde jeg svært ved at være nærværende. Inde i mit hoved tænkte jeg på helt andre ting: Jeg tænkte på mit comeback og min hævn.

Heldigvis er det ikke sådan længere.

- Jeg ved ikke, om jeg var et dårligere menneske til at starte med, men jeg følte mig som et mere koldt og egoistisk menneske. Det gør jeg ikke længere. Jeg tror bare, jeg var super frustreret, lyder det ærligt fra Antonsen.

"Jeg tvivler hele tiden på mig selv"

Men hvor kom troen egentlig fra? Altså den, der fik ham til at drømme stort til OL. Han er faktisk selv i tvivl, men han har et bud.

- Det eneste jeg kan komme på er, at jeg altid har været god til der her. Derfor tænker jeg, at det er rimelig naturligt, at jeg har en forholdsvis fin selvtillid, når det kommer til badminton, siger han.

Det vidste du måske ikke om Anders Antonsen ...

- Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med folk. Jeg er meget sammen med venner. Det er sjældent, jeg er alene.

- Kommer jeg hjem fra træning, hvor jeg ikke skal noget, er jeg sammen med folk. Jeg laver ofte ingenting. Hænger ud, drikker kaffe og spiser noget mad. Spilder tiden nogle gange.

- Jeg har et sideprojekt med min gode kammerat Oliver, hvor vi laver noget YouTube. Det synes jeg også er spændende.

Inden TV 2 SPORTs reporter får stillet det næste spørgsmål, har aarhusianeren noget, han gerne vil tilføje. Han fortæller, at mange har en forestilling om, at han altid er kæk. Klar på en sjov bemærkning.

Sådan er det ikke.

- Jeg tror, folk har et indtryk af, at jeg er sprængfyldt med selvtillid – og aldrig tvivler på mig selv. Det er overhovedet ikke sandt. Jeg tvivler hele tiden på mig selv. Det synes jeg ikke, der er noget galt i. Det er jeg glad for.

- Det holder mig skarp at have en lille tvivl. Gør jeg tingene ordentligt? Giver jeg mig selv fuldt ud? Det er med til at gøre mig ekstra skærpet i alle ting, siger den 24-årige dansker.

Skal bruges som motivation

Tilbage til skuffelsen. Den ved OL. For den har faktisk også bragt noget godt med sig.

- På bagkant gav det fornyet motivation – en følelse af, at det skal fandme være løgn.

- Jeg kom godt videre og kom tilbage til træningen ret hurtigt, hvor jeg egentlig bare har knoklet på lige siden. Jeg skal nå mine mål og drømme, lyder det stålsat.

Lige nu drømmer han om et Thomas Cup-trofæ. Han er nemlig en del af det hold, der er samlet i Aarhus.

Danmark har spillet sig i kvartfinalen. Den spilles fredag og kan ses på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.