Badminton

Blichfeldt "stivnede": - Jeg ved ikke, hvad der skete

Danmarks bedste damesingle viste god moral i første sæt, men så faldt hun sammen.

Mia Blichfeldt var på vej mod noget stort i sin kamp ved Danmarks Uber Cup-kvartfinale torsdag.

Mod verdens nummer otte fra Sydkorea, An Se-young, nuppede hun første sæt med 21-14. Undervejs hev hun flere imponerende slag op af hatten.

Men så gik det galt. Helt galt. Både andet og tredje sæt blev tabt 21-8. Danskeren gik ganske enkelt i stå.

- Jeg ved ikke helt, hvad der skete. Jeg føler ikke, jeg fik fat i de løsninger, som jeg fandt i første sæt. Jeg føler bare, jeg fik kylet en kold spand vand i hovedet, og så stivnede jeg bare fuldstændig.

- Jeg synes, der var gode dueller indimellem, men jeg vandt dem ikke. Det gjorde, at jeg blev mere ivrig og kunne ikke holde mig til taktikken, siger Mia Blichfeldt.

"Hun læser spillet hurtigere"

Kampen igennem forsøgte den sydkoreanske modstander at trække tempoet ud af duellerne.

Og det frustrerede i den grad den danske stjerne.

Blev det for svært at finde balancen mellem det hurtige spil og være tålmodig?

- Ja, det synes jeg. Jeg sagde også til Jesper Hovgaard (assisterende landstræner red.), at jeg føler, hun trak al fart ud af mit spil. Jeg prøvede hele tiden at skubbe fart i, og hun stoppede den bare af. Det er det, der gør, at hun er megadygtig.

- Hun læser spillet hurtigere, end jeg gør, og hun har måske lidt mere tålmodighed. Jeg står virkelig med en ærgerlig følelse, fordi jeg fik vist mit niveau i første sæt. Så er det bare hårdt, når det er holdkampe, fordi vi så gerne vil i semifinalen, siger Mia Blichfeldt.

Danmark tabte holdkampen med 0-3.