Badminton

Danske kvinder er ude af VM

Kvartfinalen blev endestationen for det danske hold, der tabte til Sydkorea.

Danmark er ude af VM for damehold.

Det står klart efter et kvartfinalenederlag til favoritterne fra Sydkorea. Mia Blichfeldt nuppede et enkelt sæt i første kamp, men derfra efterlod sydkoreanerne ingen tvivl.

Danmark 0-3 Sydkorea

  • 1. damesingle: Mia Blichfeldt - An Se-young (21-14, 8-21, 8-21)
  • 1. damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - Lee Sohee/Shin Seungchan (17-21, 18-21)
  • 2. damesingle: Line Christophersen - Kim Gaeun (11-21, 17-21)
  • 2. damedouble: Alexandra Bøje/Mette Poulsen - Kim Soyeong/Kong Heeyong - kom ikke i aktion
  • 3. damesingle: Line Kjærsfeldt - Sim Yujin - kom ikke i aktion

Ved Thomas & Uber Cup spilles først til tre sejre. I knockoutfasen spilles kamp fire og fem kun, hvis det er nødvendigt - modsat i gruppespillet.

Blichfeldt var god - men faldt sammen

Mia Blichfeldts kamp var på forhånd udråbt som et nøgleopgør, hvis Danmark skulle have muligheden for at slå Sydkorea.

De danske sejrsdrømme levede bestemt fra start, da Danmarks bedste damesingle kom foran med 11-9 ved opholdet. Den danske stjerne kværnede videre og nuppede sættet med imponerende 21-14.

Andet sæt blev straks værre. I begyndelsen tog An Se-young fem point i streg og kom foran 8-3. Den start kom Blichfeldt, der lavede for mange fejl, sig aldrig rigtig over. Sydkoreaneren nuppede sættet med 21-8.

Desværre for Danmark var tredje sæt ikke noget at skrive hjem om. Verdens nummer otte gav intet væk, og så tabte Mia Blichfeldt med 21-8 igen.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg føler slet ikke, at jeg fandt de løsninger i andet og tredje sæt, jeg fandt i første sæt. Jeg fik bare kylet en kold spand vand i hovedet, og så stivner jeg bare fuldstændig, siger Mia Blichfeldt.

2. og 3. sæt var danskeren ikke i nærheden af koreaneren. Video: Jonas Kjærsgaard

Damedouble på svær opgave

I kamp to gjaldt det damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen. Også de var på en udfordrende opgave mod verdens nummer fire.

Og manuskriptet blev såmænd lidt det samme som i Blichfeldts opgør. Danskerne var nemlig flot med i første sæt - men desværre gik det i doublens tilfælde til sydkoreanerne: 21-17.

Andet sæt blev nærmest en tro kopi. 21-18, og så var sydkoreanerne på 2-0 samlet.

Den koreanske damedouble var for stor en mundfuld for Maiken Fruergaard og Sara Thygesen. Video: Jonas Kjærsgaard

Danmark røg ud

Med to nederlag i streg var det hele op til Line Christophersen. Hvis ikke den 21-årige dansker vandt sin kamp, var Danmark ude af VM.

Der var på forhånd lagt op til et af de tættere opgør - i hvert fald, hvis man skulle tro bookmakerne. Men det blev alt andet end tæt.

Sydkoreanske Kim Gaeun kom blæsende fra start. Hun kørte danskeren rundt på banen, og Line Christophersen havde på intet tidspunkt fat i første sæt, som endte 21-11.

I Danmarks nederlag til Kina leverede Christophersen langt hen ad vejen en flot kamp med ganske få fejl. Det var desværre ikke tendensen imod Sydkorea - heller ikke i andet sæt.

Den danske singlespiller lavede for mange fejl mod en stærk modstander, og måtte, sammen med resten af holdet, se sættet, sejren og semifinalen gå til Sydkorea.

Heller ikke Line Christophersen kunne stille noget op. Video: Jonas Kjærsgaard