Badminton

- Det er så hamrende urutineret, siger ekspert om Gemke-afslutning

Rasmus Gemke havde store problemer med at lukke sin singlekamp ved Thomas Cup onsdag aften. Her misbrugte han fem matchbolde.

En smash ud over sidelinjen. En kort bold i nettet. Et fejlslagent løft. Et lob ud over baglinjen og endnu en smash udenfor banen.

Fra 20-15 til 20-20, og en ellers komfortabel føring med fem matchbolde var pludselig væk.

- Det er så hamrende urutineret, lød det fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, da Gemkes sydkoreanske modstander hev sit 20. point i hus.

Kampen var det femte opgør for det danske Thomas Cup-hold, der på daværende tidspunkt allerede havde sikret sig den samlede sejr med en 3-1-føring fra de foregående kampe.

Derfor var Gemkes kamp ikke afgørende for stillingen, men som sportsmand gik han naturligvis ind for at vinde. Og det havde han problemer med i slutningen af andet sæt.

- Hvad laver han? Han har fuldstændig styr på det, og så går der bare kamikaze i den. Det giver jo slet, slet ikke mening, det han har gang i, fortsatte Laugesen.

Man skulle næsten tro, at Gemke kunne høre ekspertens opsang. For i de to efterfølgende dueller var det gode spil tilbage.

Først afgjorde han en hurtig duel til 21-20, og derefter spillede han roligt og afventende, indtil han efter en lang duel kunne tage sejren med 22-20 i andet sæt.

Erkender, at flere ting skal forbedres

Heldigvis for Gemke fik de mange missede matchbolde ikke betydning for kampen, hvor en sejr naturligvis er en sejr.

Men mentalt er det altid rarere at afgøre tingene i sikker stil, og derfor erkender 24-årige Gemke også, at der skal arbejdes videre på flere ting.

- Der er helt sikkert en masse ting, der skal forbedres, men jeg synes helt klart, det var en bedre udgave af mig selv i dag.

- Ser man lige bort fra 19-12 her i andet sæt, synes jeg egentlig, jeg var forholdsvis skarp hele vejen igennem, og i forhold til andet sæt, hvor der står 7-7 eller 8-8, bevarer jeg roen og finder mig selv igen, siger Gemke til TV 2 SPORT.

Du nævner selv slutningen af andet sæt. Hvad er det, der gør, at du smider nogle matchbolde?

- Selvfølgelig er der nogle nerver i det, men det er også den her med, at man gerne bare vil have den lukket nu. Der er ikke nogen tvivl om, at den her sejr betyder meget for mig i dag. Det giver noget selvtillid, og klokken er ved at være mange, så den skulle gerne lige lukkes, siger han.

Grunden til, at sejren formentlig betød ekstra meget for Gemke, var, at han led et overraskende nederlag til nummer 360 på verdensranglisten Fabian Roth i mandagens holdkamp mod Tyskland.

Onsdagens holdkamp endte med en 4-1-sejr til Danmark, og de er nu klar til kvartfinalen med en puljesejr i bagagen.