Badminton

VM-spiller fik festplaner i Aarhus spoleret

Tahiti har tabt og tabt og tabt ved Thomas og Uber Cup i Aarhus. Onsdag aften sikrede Remi Rossi dog den første og sidste sejr til sit land.

I det sydlige Stillehav cirka midt imellem Australien og Sydamerika finder man Selskabsøerne.

Her er Tahiti den største ø og hovedøen i Fransk Polynesien, som mest af alt er kendt for sit azurblå hav og bambusinspirerede hytter.

Vi vil besøge nogle natklubber i Aarhus eller noget i den stil

Badmintonspiller Remi Rossi

Lige nu er øens bedste badmintonspillere dog rejst til Danmark for at deltage i Thomas og Uber Cup i Aarhus. De første fem dage har budt på lutter 5-0-nederlag til den lille ønation, men det blev der lavet om på onsdag aften.

Her hentede Remi Rossi fra Tahiti en 2-0-sejr på 21-16, 25-23 over den hollandske singlespiller Robin Mesman. Tahiti tabte dog samlet 1-4 til Holland, men den ene sejr skaber stor, stor glæde hos Remi Rossi.

- Det er den største sejr i vores liv. Vi spiller aldrig rigtig mod europæiske lande eller noget i den stil, så det er vildt for os at slå et hold som Holland. Vi spiller normalt kun mod oceaniske lande som Australien og New Zealand. Det er en utrolig sejr for os.

I hallen i Aarhus havde de fremmødte tilskuere nok også godt luret, at Tahiti var store underdogs. Der var i hvert fald en masse opbakning til Rossi fra tilskuerpladserne.

- Det var helt vildt. Viktor Axelsen spillede tæt på mig, men der var stadig folk, der råbte mit navn eller Tahiti. Det var vildt at høre det, for det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg er så glad, siger han til TV 2 SPORT.

Vil fejre det på natklubber

Den sjældne sejr lagde naturligvis op til, at Rossi og hans holdkammerater skulle ud og feste. Den drøm brast dog hurtigt.

Hvordan vil i fejre det her i en grøn zone?

- Vi vil besøge nogle natklubber i Aarhus eller noget i den stil. Jeg ved ikke, om du har nogle adresser, jeg kan få? Så kan jeg beholde dem til mit hold og jeg, for turneringen er jo slut for os. For ja, vi nyder øjeblikke som dem her.

Hvad er en grøn zone?

Turneringen afvikles under strenge coronarestriktioner, der foreskriver, at spillerne skal forblive i en såkaldt grøn zone i coronaboblen. Her må de kun opholde sig på deres hotel eller i badmintonhallen. Ifølge reglerne må spillerne til nøds gå eller løbe en tur udenfor, men de skal undgå kontakt med offentligheden.

Efter interviewet gik der ikke mange sekunder, før Remi Rossi fik den nedslående melding.

- I bliver i den grønne zone til lørdag, blev Rossi fortalt af en pressemedarbejder i mixedzone.

- Jamen så bliver vi jo på hotellet og drikker vand. Jeg troede ellers, vodka var godt imod coronavirus, svarede Rossi med et stort smil på læberne.

Dermed fik Rossi og resten af Tahiti-lejren ikke lov til at opleve Aarhus i denne omgang. I hvert fald kun fra hotelværelserne.

Se interviewet med Rossi i videoen øverst i artiklen og husk, du kan se alt fra Thomas og Uber Cup på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.