Badminton

Danske herrer er i VM-semifinalen

Med sejre til Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Mathias Christiansen/Frederik Søgaard er Danmark i semifinalen ved Thomas Cup.

Mathias Christiansen og Frederik Søgaard kunne brøle glæden ud og juble mod den danske delegation, der sad på sidelinjen.

Med en sejr i to sæt sikrede den danske herredouble nemlig en samlet dansk sejr på 3-1 i kvartfinalen mod Indien.

Danmark 3-1 Indien

  • 1. herresingle: Viktor Axelsen - Srikanth Kidambi (21-10, 21-13)
  • 1. herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup - Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty (15-21, 21-17, 18-21)
  • 2. herresingle: Anders Antonsen - Sai Praneeth (21-8, 21-15)
  • 2. herredouble: Mathias Christiansen/Frederik Søgaard - M. R. Arjun/Dhruv Kapila (21-16, 21-9)
  • 3. herresingle: Rasmus Gemke - Sameer Verma - blev ikke spillet

I semifinalen skal Danmark møde Indonesien, der slog Malaysia med 3-0 i kvartfinalen. Kina og Japan mødes i den anden semifinale. Begge spilles lørdag.

Ved Thomas & Uber Cup spilles først til tre sejre. I knockoutfasen spilles kamp fire og fem kun, hvis det er nødvendigt - modsat i gruppespillet.

Sådan forløb kampene /ritzau

Danmarks olympiske mester Viktor Axelsen var på intet tidspunkt presset i den første herresingle mod Kidambi Srikanth.

Inderen er et pænt stykke fra det niveau, han havde for et par år siden, hvor han var blandt verdens bedste. Og aktuelt er Axelsen ubestrideligt verdens bedste.

Det blev tydeliggjort gennem hele kampen. Allerede ved opholdet midtvejs i begge sæt var danskeren stukket af på pointtavlen, og der var aldrig skyggen af spænding.

Danmark er på 1-0 efter Viktor Axelsens sejr. Video: Jonas Kjærsgaard

Med 21-12, 21-13 var den forventede og vigtige åbningssejr på tavlen i holdkampen, som også fik sat gang i hjemmepublikummet.

- Det var en fuldstændig fantastisk kulisse. Det var så fedt at se, at der var en del, som måske havde taget et par ekstra timer fri fra job. Måske også nogle børn som havde fået lidt fri fra skole. Det var fantastisk, siger Axelsen.

Kim Astrup og Anders Skaarup fik efter en svær start kæmpet sig flot tilbage i herredoublen lige efter. Men selv om de fik tvunget kampen ud i tre sæt, endte det i et tæt nederlag mod det stærke indiske par.

Det var på papiret Indiens bedste kort, og det tændte et håb hos inderne om, at de kunne levere overraskelsen.

- Det gav selvfølgelig lidt ekstra pres på mig, at de tabte den kamp, men det gav også lidt ekstra motivation, siger Anders Antonsen, som effektivt dæmpede den tændte indiske flamme til vågeblus.

Kun i første halvdel af andet sæt var Sai Praneeth andet end statist i mødet med Antonsen, da den danske verdenstreer bragte Danmark på 2-1 med en sejr på 21-8, 21-15.

En sejr i to sæt blev det til, selvom Antonsen var presset i andet sæt. Video: Jonas Kjærsgaard

Første matchbold var så i hænderne på Søgaard og Christiansen, som godt bakket op af holdkammerater og publikum i Aarhus lukkede kampen.

De to danskere vandt et forholdsvis lige første sæt med 21-16, mens de knuste inderne med 21-9 i andet og kunne bryde ud i jubel.