Badminton

- Det er det største, jeg har været med til, siger VM-debutant

Danmark er i semifinalen i Thomas Cup efter en samlet 3-1-sejr over Indien. Christiansen/Søgaard skaffede på sikker vis det sidste point.

Der har de seneste år ikke været mange højdepunkter for 24-årige Frederik Søgaard, som virkelig har kæmpet med skader.

Fredag aften kom der så et højdepunkt af de helt store, da han med sin makker Mathias Christiansen spillede Danmark i Thomas Cup-semifinalen.

- At spille os i en semifinale - efter det jeg nu har kæmpet med - er det klart største, jeg har været med til, siger Frederik Søgaard til TV 2 SPORT.

- Og så endda på hjemmebane med det danske publikum i ryggen; boksen, der hepper og skriger og råber, det var stort, siger Frederik Søgaard.

Nervøsitet i starten

Efter Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussens nederlag var der pres på den nysammensatte herredouble. Med en sejr kunne de sikre Danmark semifinalepladsen.

- Jeg var lidt nervøs inden, må jeg nok indrømme. Det tror jeg, vi begge var. Det kunne man også se i starten. Vi fik ikke rigtig bevæget benene. Men da vi først fik fat, fik vi også fat, og så var der no turning back, siger Mathias Christiansen.

Danskerne vandt først sæt 21-16, derefter tog det fart.

- Vi fik vendt det til, at vi var sygt bevægelige til sidst og fik spillet de helt rigtige bolde. Vi gik ikke ind i nogen slåskampe. Det var nok det, der var nøglen til at få det her vendt, siger Thomas Cup-debutanten Søgaard.

På flotteste vis vandt det rød-hvide makkerpar andet sæt med hele 21-9.

- Den opbakning, vi får, hjælper os så meget. Også cadeau til publikum de andre dage. De har siddet der til efter midnat og heppet på os. Det er fedt, vi kan mærke det her på hjemmebane, siger Christiansen.

Tror på sejr i svær semifinale

I semifinalen møder Danmark Indonesien.

Og de to danskere er godt klar over, at det bliver lidt af en mundfuld.

- Indonesien har to vanvittigt stærke doubler. Men dermed ikke sagt, vi ikke tror på, vi kan få en sejr. Så skræmmende har de trods alt ikke set ud det sidste stykke tid, siger Christiansen.

Se semifinaler i morgen fra klokken 12.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.