Badminton

En katastrofe, hvis Danmark ikke vinder, siger ekspert

Badmintonekspert Carsten Mogensen ser Thomas Cup-kvartfinalen mod Indien som en kamp, der skal vindes, men det kræver stadig en seriøs tilgang.

Fredag begynder det for alvor at spidse til, når de danske badmintonherrer spiller kvartfinale ved Thomas Cup - VM for hold.

Men selvom en kvartfinale vidner om et møde mellem to gode mandskaber, er det ifølge Carsten Mogensen, der agerer badmintonekspert i TV 2 SPORTs studie, en kamp, Danmark skal vinde.

- Indien er ikke specielt gode. De har en top her og en top herredouble, men ellers skal det være et hold, som vi ikke bare er være bedre end, men som vi er meget bedre end.

- Danskerne skal tage det enormt seriøst og gå virkelig forberedt ind til opgaven, men jeg vil også gå så langt som at sige, at det ikke må gå galt. Så er det en katastrofe, siger Mogensen.

Den ideelle opstilling

Ved Thomas Cup spilles der henholdsvis tre singler og to doubler i hver holdkamp, og da Danmark har flere spillere med til turneringen, end der er pladser på holdkortet, skal der træffes svære valg om, hvem der skal med.

De to bedste herresingler med Viktor Axelsen og Anders Antonsen er der ikke den store tvivl om - og det samme med doublerne. Men tredje herresingle er mere uvis.

Her har både Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Rasmus Gemke nemlig været i spil. Men spørger man ekspert Carsten Mogensen, er det oplagt at gå med 24-årige Gemke.

- Vi så Gemke spille sidste kamp (mod Sydkorea, red.), og han spiller sig tilbage igen. Han møder en spiller, der kan spille, og en spiller, der er bedre end ham, Vittinghus spillede imod. Så set ud fra niveauerne, de har mødt, klarede Gemke det flot, siger Mogensen og fortsætter:

- Det handler også om det her med at komme ind på et hold og ud igen. Nu spiller de kvartfinale, og hvis HK (Vittingus, red.) skal ind i en eventuel semifinale lige pludselig, har han været ude i fire dage. Og så skal han stå og spille om liv eller død.

- Så jeg tror, der var en skjult agenda i, at man sendte Gemke afsted i håbet om en god oplevelse og så sender ham afsted resten af turneringen, siger han.

Landstræner forudser svær kamp

I spidsen for det danske hold og med ansvaret for de svære beslutninger står landstræner Kenneth Jonassen, som ser frem til et svært opgør mod en modstander, der ikke bekymrer sig om presset.

- De kan spille helt afslappet. Der er ingen forventninger til dem, og når man er oppe mod sådan en modstander, så skal man selv virkelig, virkelig være der. Derfor har jeg stor respekt for dem.

- Jeg tror også, de har et hold, som i deres optik matcher os ret godt. Jeg tror, de kigger på os og tænker, at det ikke er helt umuligt at stikke en kæp i hjulet på Danmark, siger landstræneren.

Kvartfinaleopgøret mod Indien spilles klokken 13.30, og du kan følge med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.