Badminton

Trak sig efter to minutter - eksperter tvivler på stjernens forklaring

Stjernen Ratchanok Intanon trak sig efter bare syv point i første kamp i semifinalen. Forklaringen var en skade, men eksperter tror, der er andet bag.

Syv bolde. To minutter.

Så kort tid varede den første kamp i Uber Cup-semifinalen (VM for damehold, red.) mellem Thailand og Kina.

Verdens nummer seks og to, Ratchanok Intanon og Chen Yufei, tørnede sammen, men det blev en kort fornøjelse, da Intanon trak sig hurtigt. Den thailandske stjerne pegede på sin skulder og antydede en skade.

Det var første gang, hun var på Thailands holdkort, efter hun først ankom midt under turneringen.

Ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Carsten Mogensen tyder valget af Ratchanok Intanon som førstedamesingle på, at Thailand ville prøve at påvirke holdopstillingen i den forstand, at de så kunne styrke deres anden og tredje damesingle.

Tænker du, at det her var bevidst?

- Ja, det tror jeg. Det er ikke sådan, at hun skvatter eller gør noget som helst andet. Jeg tror, at det er for, at de kan presse deres andre damesinglespillere ned (som anden og tredje damesinglespiller, red.), siger Carsten Mogensen.

- Men det, jeg ikke forstår, er, at vi har at gøre med en stor stjerne i Thailand. Hvis hun ikke er klar til at spille, forstår jeg ikke, at hun vil byde sig selv det der. Jeg tror, at det var en måde, så de måske kunne have en større chance i de andre kampe.

Jeg kan ikke sige, om intentionen var at spille meget længere, men det var en lidt flad slutning

Tine Baun, badmintonekspert

Større mulighed i andre kampe

Holdsammensætningen til turneringen fungerer således, at den højst rangerede spiller på verdensranglisten skal først i aktion. Derefter den næsthøjeste og så videre. Ved at sætte Ratchanok Intanon på holdkortet skulle hun på banen i første kamp, da hun er bedst rangeret af de thailandske spillere som nummer seks i verden.

Pornpawee Chochuwong røg dermed ned som den anden damesingle, hvor hun mødte He Bingjao. Der kunne Thailand formentlig se en større mulighed, da Chochuwong havde vundet seneste opgør mod Bingjao ved All England 2020.

Dette var dog ikke tilfældet under selve kampen, da Chochuwong tabte med 15-21, 16-21.

TV 2 SPORTs badmintonkommentator Henrik Fallesen talte med Ratchanok Intanon efter kampen. Hun pegede på sin skulder og forklarede, at hun havde problemer med den. Ratchanok Intanon frygtede, at hun ville forværre en skulderskade, hun havde i forvejen, hvis hun blev ved.

Spilleren fra Thailand forklarede, at hun mærkede skaden hurtigt i kampen og forsøgte at tro på, at hun kunne komme igennem. Men hun ville passe på sig selv, da der kommer store turneringer om få uger også.

En flad start og afslutning

Badmintonekspert Tine Baun sad klar til at kommentere kampen, men så med det samme, at Ratchanok Intanon ikke var på sit højeste.

- Jeg synes ikke, at hun kom ind til kampen med supergod energi og havde ikke specielt hurtige ben. Jeg tænkte, at det var en lidt flad start på kampen.

- Jeg kan ikke sige, om intentionen var at spille meget længere, men det var en lidt flad slutning så hurtigt i kampen, siger Tine Baun.

Ratchanok Intanon har sin høje placering (6) på verdensranglisten, da den har været frosset som følge af coronapandemien. Stjernespilleren har dog ikke været i aktion i et stykke tid, da hendes mor døde i slutningen af august, ligesom hun har døjet med en skade.

Thailand tabte ganske klart med samlet 0-3 mod Kina, så hvis de forsøgte at påvirke opstillingen, havde det ingen effekt.