Badminton

Danmark misser VM-finale på hjemmebane

Viktor Axelsen bragte Danmark foran, men danskerne tabte de efterfølgende tre kampe og er færdige ved VM.

Drømmen om en ny triumf ved Thomas Cup er nu bristet for de danske herrer.

Efter en god start tabte Danmark nemlig tre kampe i træk og misser dermed en deltagelse i finalen.

Danmark 1 - 3 Indonesien

  • 1. herresingle: Viktor Axelsen - Anthony Ginting (21-9, 21-15)
  • 1. herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen - Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo (13-21, 21-10, 21-15)
  • 2. herresingle: Anders Antonsen - Jonatan Christie (23-25, 21-15, 16-21)
  • 2. herredouble: Mathias Christiansen/Frederik Søgaard - Fajar Alfian/Muhammed Ardianto (14-21, 14-21)
  • 3. herresingle: Hans-Kristian Vittinghus Solberg - Shesar Rhustavito - Kom ikke i aktion

Der spilles ikke om tredjepladsen ved Thomas Cup. Derfor får Danmark en delt tredjepladsen med Japan. Begge nationer på bronzemedaljer. Indonesien og Kina mødes i finalen søndag.

Ved Thomas & Uber Cup spilles først til tre sejre. I knockoutfasen spilles kamp fire og fem kun, hvis det er nødvendigt - modsat i gruppespillet.

Sådan forløb kampene /ritzau

Med udsigt til to meget svære doubler var det vigtigt, at Viktor Axelsen gav danskerne en god start i den første single.

Selv om modstanderen var Anthony Ginting, verdens nummer fem, så blev kampen præcis så lidt spændende som Axelsens tidligere kampe i turneringen.

Ingen kan matche OL-guldvinderen for tiden, og man fik til tider nærmest medlidenhed med den klejne indoneser, som blev kostet rundt på banen og tabte 9-21, 15-21.

Axelsen selv var da også godt tilfreds med sin egen indsats.

- Jeg spillede næsten fejlfrit og med god variation, stod godt på banen, og det gjorde, at jeg kunne spille på den måde derinde i dag. Ginting gjorde, hvad han kunne, men jeg tror, han blev lidt frustreret, da det meste kom tilbage, siger Axelsen.

Viktor Axelsen bringer Danmark i front med 1-0, efter han besejrede indoneseren Ginting. Video: Caroline Tarrasson

Kim Astrup og Anders Skaarup spillede et fremragende andet sæt mod verdens gennem flere år stærkeste double, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon.

Det blev ikke til en overraskende dansk sejr i tre sæt, men indoneserne blev vist, at de ikke ville komme gratis til nogen sejre i holdkampen.

Det gjorde Danmark dog heller ikke, og de danske sejrschancer kom under gevaldigt pres, da Anders Antonsen tabte en udmarvende neglebider til Jonatan Christie.

Antonsen i problemer

Danskeren overlevede ellers et par sætbolde i første sæt, men misbrugte også et par selv og tabte 23-25. Han kom igen og tog andet 21-15, men danskerens tank kørte på reserverne.

På tærsklen til krampe tabte Antonsen tredje sæt 16-21 og måtte endda droppe mødet med pressen lige efter grundet begyndende krampe i et par helt udtømte ben.

I stedet for at skulle spille for sejren, som det var tilfældet i kvartfinalen, skulle herredoublen med Mathias Christiansen og Frederik Søgaard i stedet spille for at holde Danmark inde i kampen.

Jonatan Christie vinder efter et spændende opgør, som sluttede med en meget træt Antonsen, der fik krampe og måtte se sig slået. Video: Caroline Tarrasson

Sammen med den anden double var det på papiret den sværeste kamp for danskerne. Modstanderne, Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto, er nummer syv i verden, mens de to danskere normalt ikke spiller sammen.

Det krævede et mindre mirakel at tvinge holdkampen ud i en femte og afgørende kamp med ansvaret i rutinerede Hans-Kristian Vittinghus' hænder.

Og desværre for danskerne var miraklernes tid forbi. Søgaard og Christiansen kunne ikke stille noget op mod de stærke indonesere, som tog sejren med 21-14, 21-14.