Dét siger danskerne om VM-braget i semifinalen

Der venter Danmark noget af en mundfuld, når de lørdag klokken 13.00 møder Indonesien i Thomas Cup-semifinalen.

Se Danmark - Indonesien fra klokken 12.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Danmark er sikker på at få medalje.

Men der er mulighed for at spille med om den fineste af slagsen, hvis Indonesien besejres i semifinalen lørdag.

Her er danskernes tanker og forventninger inden det store VM-opgør, der spilles i Ceres Arena i Aarhus.

Kenneth Jonassen

Landstræner

- Det er en stor opgave. Når vi går ind mod Indonesien, er det et helt åbent opgør, hvor marginalerne virkelig kommer til at spille ind.

- Indoneserne er jo favoritter på enkelte pladser, og vi er nok favoritter på andre, men det her bliver en ægte test. Det er det fra nu af og fremad for de sidste fire hold. Det er verdensklasse hold, der står godt på alle pladser, så vi skal finde de berømte tre (sejre), siger landstræneren.

Viktor Axelsen

Første herresingle

- Jeg mødte jo Shi Yuqi (Axelsen vandt 2-0, red.) i sidste uge, som også har slået nogle af de spillere, vi skal op imod fra nu af. Jeg tænker, jeg skal steppe op, og det har jeg selvfølgelig tænkt mig at prøve at gøre.

Spørgsmål: Er der overhovedet nogen, du frygter for tiden?

- Jeg frygter ikke nogen, men jeg respekterer alle, og jeg respekterer deres niveau. Jeg ved også godt, at hvis jeg ikke spiller op til mit bedste, er det spillere, jeg kan tabe til. Men spiller jeg mit bedste, så synes jeg også, jeg har bevist, at jeg kan slå dem.

Frederik Søgaard og Mathias Christiansen

Anden herredouble

- Indonesien har to vanvittigt stærke doubler. Men dermed ikke sagt, vi ikke tror på, vi kan få en sejr. Så skræmmende har de trods alt ikke set ud det sidste stykke tid, siger Mathias Christiansen.

- Vi glæder os til at stå derinde igen mod Indonesien, som er en kæmpe badmintonnation, siger Frederik Søgaard.

- Vi er bevidste om, at der skal leveres over hele linjen. Vi kan ikke bare stå og regne med, vi har tre gode singler. Vi skal levere alle sammen, og vi skal vinde doubler. Det skal vi fortsætte med, ellers kommer vi ikke til at vinde, siger Mathias Christiansen.

Rasmus Gemke

Tredje herresingle i kvartfinalen - men fravalgt til semifinalen, hvor Hans-Kristian Vittinghus er tredje single. Inden præsentationen af lørdagens opstilling udtalte Gemke:

- Det er jo en fed oplevelse, jeg vil få, hvis vi når dertil (til den afgørende kamp fem, red.). Det er en kamp, jeg vil se vanvittigt meget frem til. Det bliver en stor opgave.

Spørgsmål: Hvordan har du det med Rhustavito?

- Det er en 50/50-kamp. Det er en stor arena, vi skal ind og spille i. Der kan alt ske. Jeg skal hjem og kigge noget video, få slappet af, få lagt hovedet på køl og så tager vi den igen i morgen (lørdag, red.), siger Rasmus Gemke.