Badminton

Overraskende valg har været planlagt længe, tror ekspert

Hans-Kristian Vittinghus har som den eneste dansker afgjort en Thomas Cup-finale. Nu får han måske muligheden for at spille Danmark i finalen.

Udadtil er det en overraskelse, at Hans-Kristian Vittinghus’ navn står ud for tredjesingle på holdkortet frem for Rasmus Gemkes til Thomas Cup-semifinalen mod Indonesien, men indadtil er det slet ikke tilfældet.

Det er TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen overbevist om.

- Stemningen og holdånden bliver på ingen måde påvirket af det her valg. Det her har været en plan, som har været udtænkt i lang tid. Det her er noget, som Danmarks landsholdsstab har haft i tankerne, da de kunne se, at Indonesien kunne vente i en knald-eller-fald-kamp, siger Jim Laugesen.

Har stået der før med succes

Landstræner Kenneth Jonassen er gået med rutinen og med manden, der som historiens eneste dansker har afgjort en Thomas Cup-finale.

Det gjorde Vittinghus i 2016, da han ligeledes var tredjesingle, og hvis kampen mod Indonesien skal afgøres i kamp 5, skal den 35-årige veteran forsøge at sende Danmark i finalen.

- Først og fremmest kan vi jo ikke vide, om der er sket noget op til kampen. Vi kan ikke vide, om Gemke er skadet, ikke har følt sig godt kørende eller er syg. Men hvis vi fjerner det forbehold og tænker på, hvordan Kenneth Jonassen har tænkt, så kan det være, han først og fremmest tænker, at der skal rutine til at stå i en afgørende kamp, siger Jim Laugesen.

Slog modstander i starten af året

Han hæfter sig også ved, at Vittinghus har slået Indonesiens tredjesingle, Shesar Hiren Rhustavito, for kortere tid siden, end Gemke har. Det gjorde Vittinghus ved Thailand Open i januar i år, da han slog ham i tre sæt.

- Han har positiv statistik, har prøvet det før og er rutineret. Det kan være, at landstræneren har set noget i hans spil, som passer godt herinde i hallen i Aarhus kontra det, som Gemke har vist indtil videre, siger Jim Laugesen og tilføjer.

- I min bog er der ikke noget, der har skilt sig ud hos Gemke, som har skullet gøre ham til det sikre valg. Vittinghus har trods alt afgjort VM før.

Danmark møder Indonesien i kvartfinalen lørdag klokken 13.00. Den kamp kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.