Badminton

Sådan oplevede Axelsen kontroversiel matchbold

En veloplagt og tændt Viktor Axelsen fik ikke muligheden for at brøle ordentligt igennem efter sin sejr.

Kampen mellem Viktor Axelsen og Anthony Ginting var slut, men begges blik var stift rettet mod kampens dommer.

Den malaysiske dommer Phil Ayoung-Chee havde nemlig råbt ”fejl”, da Ginting vippede fjerbolden over på Axelsens side og – troede indoneseren – vundet pointet og reduceret til 16-20 i andet sæt. Problemet var bare, at dommeren vurderede, at Gintings ketcher var ovre på danskerens side af banen.

- Du må ikke komme over på hans side af banen med din ketcher. Din ketcher kom ind på hans banehalvdel, forklarede dommeren.

- Men ramte han bolden (på min side, red.), spurgte Viktor Axelsen.

- Det er lige meget. Hans ketcher må ikke krydse banehalvdelen, svarede dommeren.

- Det er sgu lidt antiklimatisk

Dermed kunne Viktor Axelsen juble over at have sikret Danmark første sejr i semifinalen ved Thomas Cup mod Indonesien på en lidt anderledes måde, end man normalt jubler i så vigtig en kamp.

- Det er sgu lidt antiklimatisk. Det var ikke lige den måde, jeg havde håbet at vinde på, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT og fortæller om momentet, der afgjorde kampen:

- Jeg ligger ned og kan ikke se noget. Jeg kan umuligt se, om han er over, for jeg er ikke helt i vinkel. Jeg kan forstå, at man ikke må være ovre på den anden side, selvom du rammer bolden inden. Det siger dommeren til mig, siger Axelsen.

Den 27-årige dansker var velspillende i den vigtige kamp og følte sig godt tilpas på banen i Aarhus. Sejren så da heller aldrig ud til at være i fare.

- Jeg havde lidt samme følelse i kroppen, som da jeg skulle ind og spille All England- eller OL-finale. Jeg var tændt, skærpet og lige, hvor jeg skulle være, og det var jeg også i størstedelen af kampen, siger Axelsen.

Axelsen-slag imponerer publikum og kommentatorer

Det var ikke kun afslutningen, der vil blive husket. Særligt et slag af danskeren i første sæt vil blive husket. I hvert fald hvis man spørger publikum og folkene i TV 2 SPORTs kommentatorboks.

Slaget, der bragte ham foran med 19-8, var spektakulært og et bevis på, at Axelsen kan noget specielt med sin ketcher. Han husker også selv slaget efter kampen.

- Den er selvfølgelig lidt nemmere at lave, når den står 18-8. Det er selvfølgelig også lidt held. Men det var stadig meget godt, siger han og smiler.

Publikum og kommentatorer var begejstrede over slaget. Video: TV 2 Sport

Se resten af Danmarks kamp mod Indonesien på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY nu.