Badminton

Danske spillere er fortsat mærkede af misset finale

Dagen derpå er det stadigvæk skuffelsen, der fylder for de danske badmintonspillere, der lørdag tabte semifinalen ved Thomas Cup i Aarhus.

Scenen var sat til den helt store triumf.

Det var meningen, at det danske badmintonlandshold søndag skulle spille et brag af en finale på hjemmebane i Århus ved Thomas Cup, men sådan blev det ikke.

I stedet måtte de slukørede danskere søndag traske rundt i mixed zone, hvor skuffelsen fortsat var tydelig.

- Det gør næsten endnu mere ondt i dag, når vi står her, for jeg synes, vi havde stået ret fint til Kina i forhold til Indonesien, siger Kim Astrup om den mulige finalemodstander Kina.

- Der havde vi haft en chance i de to herredoubler også. Så på papiret havde vi egentlig en ret god chance i alle fem kampe.

- Vi har lige gået en tur i skoven nogle af drengene, hvor vi har snakket om, at det virkelig er en skam.

Der spilles ikke om tredjepladsen ved Thomas Cup, og derfor får Danmark en delt tredjeplads med Japan. Begge nationer modtager bronzemedaljer.

Danmark 1 - 3 Indonesien (semifinale)

  • 1. herresingle: Viktor Axelsen - Anthony Ginting (21-9, 21-15)
  • 1. herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen - Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo (13-21, 21-10, 21-15)
  • 2. herresingle: Anders Antonsen - Jonatan Christie (23-25, 21-15, 16-21)
  • 2. herredouble: Mathias Christiansen/Frederik Søgaard - Fajar Alfian/Muhammed Ardianto (14-21, 14-21)
  • 3. herresingle: Hans-Kristian Vittinghus Solberg - Shesar Rhustavito - Kom ikke i aktion

Axelsen tillader sig at være stolt

Den olympiske guldvinder Viktor Axelsen var også skuffet dagen derpå, men kunne trods alt glæde sig over bronzemedaljen og personlig succes.

- Selvfølgelig er jeg rigtig stolt over at modtage bronzemedaljen. Det er klart, at vi alle havde håbet på mere, men sådan skulle det ikke blive den her gang, siger han til TV 2 SPORT.

- Vi har gjort vores bedste, og selvom man er skuffet her dagen derpå, synes jeg godt, vi kan være stolte over vores indsats.

Viktor Axelsen var den eneste på det danske hold, der vandt sin semifinalekamp. Han vandt alle sine fem kampe i turneringen, hvor han undervejs kun afgav et enkelt sæt.

Antonsen er fortsat ærgerlig

Anders Antonsen tabte sin singlekamp i semifinalen og var efterfølgende hårdt ramt.

- Det er noget, jeg formentlig ikke lige kommer mig over foreløbigt. Jeg er bare sindssygt ærgerlig, sagde han blandt andet efter kampen. Læs mere her.

Søndag var en smule af skuffelsen aftaget, og Antonsen forsøger nu at se tilbage på turneringen med glæde.

- Det er med blandede følelser lige nu. Selvfølgelig er jeg voldsomt skuffet over, at vi ikke står i den finale, for det havde været fuldstændig vanvittig fedt, siger Antonsen til TV 2 SPORT.

- Så det gør stadig ondt. Det gør rigtig ondt, og det kommer det til at gøre i en del tid, forventer jeg. Men omvendt er jeg også sindssygt glad for den her uge og hele oplevelsen. Alt i alt har det været en rigtig fed oplevelse, det her.

Søndag eftermiddag vandt Indonesien Thomas Cup med en finalesejr på 3-0 over Kina.