Badminton

Disrespekt og latterligt – eksperter langer ud efter kinesisk herresingle

Jim Laugesen mener, at kinesiske Shi Yu Qi trak sig, fordi han ikke ønsker at spille mod Viktor Axelsen i næste uge ved Denmark Open.

Det vakte stor opsigt i Ceres Arena, da kinesiske Shi Yu Qi lørdag eftermiddag gav op i VM-semifinalen mod den japanske verdensetter, Kento Momota.

Shi Yu Qi havde tabt et tæt første sæt med 20-22, men i andet sæt var Kinas første herresingle en skygge af sig selv og virkede meget uinteresseret i at spille badminton.

Ved stillingen 5-20 valgte Shi Yu Qi højest overraskende at trække sig og sige tak for kampen i Thomas Cup-semifinalen.

- Det ser mærkeligt ud, og det er ekstremt dårlig stil ikke at lade modstanderen blive færdig med kampen. Det har vi ikke lyst til at se, siger Lars Uhre, der er talentudviklingschef i Badminton Danmark, til TV 2 SPORT.

Teknisk set har jeg ikke tabt kampen

Shi Yu Qi, kinesisk badmintonspiller

Shi Yu QI: Jeg tabte ikke kampen

Den præcise årsag til at Shi Yu Qi valgte at trække sig fra kampen står stadig hen i det uvisse, men ifølge hovedpersonen selv var det en gammel skade, der var brudt op.

Det sagde kineseren efter kampen i et interview til Badminton Europe, hvor journalisten derefter stillede et par opklarende spørgsmål.

Hvorfor bliver du ikke på bare på banen i én duel mere?

- Det er noget personligt for mig. Teknisk set har jeg ikke tabt kampen, fortalte en grinende Shi Yu Qi.

Men er det fairplay?

- Jeg gjorde virkelig mit bedste i kampen, hævdede den kinesiske herresinglespiller.

Han har Viktor Axelsen-syge

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 SPORT

En latterlig forklaring

Lars Uhre giver imidlertid ikke meget for Shi Yu Qis forklaring.

- Det er jo latterligt. Selvfølgelig tabte han kampen, og kineseren kunne selv gå fra banen. Det er kæmpe disrespekt i min bog, siger den danske talentudviklingschef.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen er helt på linje med Lars Uhre. Han mener også, at det var direkte latterligt af kineseren at give op på den måde.

Eksperten påpeger én særlig ting, der kan være årsag til, at Shi Yu Qi gav op på det aparte tidspunkt.

- Han har Viktor Axelsen-syge. Jeg tror, han sender et klart signal om, at han rigtig gerne vil hjem til Kina.

Den kinesiske singlespiller, der er nummer ti på verdensranglisten, har netop trukket danske Viktor Axelsen i første runde af Denmark Open, som begynder i næste uge.

Turneringen afvikles i Nature Energy Park i Odense fra på tirsdag, men om braget i første runde mellem de to verdensstjerner bliver spillet, står endnu hen i det uvisse.